Скандальний Тухель продовжує буянити. Тепер у тренера проблеми з Вернером


Німецький футболіст не готовий сидіти в запасі, а Тухель розлучатися з ним.

«Челсі» має погані справи з трансферами. Остання неприємна новина для Томаса Тухеля – клуб проморгав Жюля Кунде. Боротьба з «Барселоною» програно – захисник «Севільї» вибрав каталонців. Другий провал – Усман Дембеле. І знову «синіх» випередила «Барса». Рафінья теж відмовив “Челсі”. Тухель не одержав де Лігта. Переговори футболіста з італійським “Ювентусом” завершилися взагалі переходом гравця до “Баварії”. Тухель мріяв про Крістофера Нкунку. Але французький півзахисник продовжив контракт із «РБ Лейпциг».

У таких умовах та ще й після поразки від «Арсеналу» в Кубку Флориди з рахунком 4:0 (24 липня) Томас Тухель рве і метає. Його настрій настільки негативний, що він готовий посваритися навіть зі своїми футболістами.

Тухель-скандаліст

Власне, німецький тренер завжди вирізнявся скандальним характером. Лише у «Майнці» (2009-2014) Тухелю вдалося протриматися так довго. А далі – максимум два сезони. У «Борусії» (2015–2017) перший сезон тренер відпрацював спокійно. Щоправда, керівництво клубу прислухалося до прохання Тухеля та не виставило на продаж Хуммельса, Гюндогана, Обамеянга та Шмельцера. Це, до речі, був найкращий сезон перерахованих вище футболістів. Перед сезоном 2016/2017 «Борусія» таки продала Хуммельса, Мхітаряна та Гюндогана. Обурення Тухеля не мало кордонів.

У ПСЖ (2018-2020) Тухель постійно конфліктував з посібником з дрібниць. Але після того, як паризький клуб відпустив Сілву, Меньє, Хесе, Кавані та Шупо-Мотінга, Томас Тухель вибухнув і грюкнув дверима.

У Німеччині знайшли винуватця такої некоректної поведінки Тухеля. Виявляється, це Олаф Майнкінг, агент тренера радить Томасу так поводитися. Щоправда, чи ні, ніхто достовірно не скаже. Але факт залишається фактом.

«Томас Тухель дуже вперта і зовсім не гнучка людина. Він вважає, що єдина вірна думка тільки в нього. Інакше Тухель починає стерти і цькувати футболістів. Тухель не має змоги домовлятися. Це головна причина, через яку він так часто змінює клуби», – прокоментував нескінченні переходи Тухеля з клубу до клубу його друг та спортивний директор «Шальке Крістіан Хайдель».

І не лише з керівництвом Тухель регулярно конфліктує. Під гарячу руку потрапляють і футболісти.

Томас Тухель – унікальний тренер. В нього неможливо не прогресувати. Але його характер все псує. Він лютує від будь-якої мінімальної помилки футболіста», – розповів Роман Вайденфеллер, екс-голкіпер «Боруссії».

Сам Тухель в одному з інтерв’ю зізнався, що характер справді заважає йому повноцінно працювати і він прагне навчитися ладити з усіма.

Embed from Getty Images

Деякі проблиски змін були помітні вже у ПСЖ. Тухель посварився з усім керівництвом клубу. Але з футболістами поводився в руках. Німець, що почав розгорятися конфлікт з Кіліаном Мбаппе, швидко загасив. Тухелю вдалося домогтися розташування Неймара.

«Тухель – супер-тренер. З ним завжди можна поговорити та знайти вихід із незрозумілої ситуації. З таким тренером я готовий робити на полі навіть неможливе заради перемоги», – зізнавався Неймар журналістам.

У ПСЖ у Тухеля справді намітився прогрес у спілкуванні з гравцями. Тренер уперше за всю кар’єру відзначав свій день народження у клубі, запросивши всіх футболістів. Проводив багато часу з гравцями у роздягальні. Але уникнути конфлікту не вдалося. Все зіпсував скандал із керівництвом. Тухель залишив ПСЖ. Як би не намагався німецький фахівець перевиховати себе, похибки все одно є.

Тім Вернер готовий залишити «Челсі»

Сьогодні у Тухеля назріває скандал не лише з керівництвом «Челсі», а й із футболістом, співвітчизником Тімом Вернером. Німецький нападник ніяк не може адаптуватися до АПЛ. Вернер прийшов до “Челсі” влітку 2020 року з “РБ Лейпциг”, де виглядав справжньою гольовою машиною. Ось статистика Вернера у німецькому клубі:

– 2016/2017 – 31 матч 21 гол;
– 2017/2018 – 32 матчі 13 голів;
– 2018/2019 – 30 матчів 16 голів;

У Лізі чемпіонів теж все вдавалося. У сезоні 2019/2020 Вернер відіграв вісім матчів і вбив чотири м’ячі. А тепер статистика в «Челсі»:

– 2020/2021 – 35 матчів 6 голів;
– 2021/2022 – 21 матч 4 голи.
Минулого сезону Вернер сів на лаву запасних.

Тім зрозумів, що футбол Тухеля – не його. Звісно, футболіст мріє мати не лише добрий контракт, а й можливість забивати. Попереду ще й ЧС-2022.

«Найбільше я хочу регулярно виходити на поле і забивати. Це те, що робить мене щасливим», – каже Вернер вже цього літа.

Embed from Getty Images

Тім Вернер висловив бажання змінити клуб у це літнє трансферне вікно. Але напоровся на невдоволення Томаса Тухеля.

«Я на місці молодого футболіста був би щасливий контракту в «Челсі». Працюй та доводь, що можеш претендувати на місце в основі», – відповів Тухель на заяву Вернера.

Флоріан Плеттенберг, журналіст Sky Sports, стверджує, що між Вернером і Тухелем пробігла чорна кішка. Їхні стосунки остаточно зіпсувалися. Нічого дивовижного з огляду на характер німецького тренера.

Висновок

Трансфери клубу відверто слабкі. З відходом Вернера у Тухеля залишиться всього два номінальні форварди. Та ще й не дуже визначні.

Армандо Броя – повернувся з оренди («Саутгемптон»). Минулого сезону у футболіста лише шість голів у 32-х матчах.

Михайло Батшуайї – повернувся з Туреччини («Бешикташ», оренда). Цифра забитих голів вища – 14. Але в нього в «Челсі» не складалося. Тож і в оренду відправили.

Є ще Кай Хавертц та Рахім Стерлінг. Але ж Тухелю треба набагато більше. Відпустити Вернера чи продовжувати сваритися з футболістом? Вимагати нових трансферів від керівництва клубу? Ключові питання, вирішення яких потребує терпіння. А Тухель його не має. Хто перший залишить «Челсі» – Вернер чи Тухель? А може, становище врятує новий гучний трансфер клубу – півзахисник молодіжної збірної Англії Карні Чуквуемека на вході до «Челсі». Кажуть, що Тухель особисто розмовляв із футболістом та переконав його підписати контракт. Адже за півзахисником ганялася практично вся футбольна Європа.

Новини партнерів

Комментарии: