ЧС-2022 – фаворити і не тiльки. Хто зможе здивувати футбольний світ у Катарі?

21 листопада 2022 року стартує всіма довгоочікуваний Чемпіонат світу з футболу. Прийматиме футболістів, уболівальників та гостей турніру Катар. Є кілька причин, чому ЧС-2022 вже можна вважати унікальним. По-перше, мундіаль відбудеться вперше за всю історію свого існування у мусульманській державі. По-друге, час проведення турніру перенесено на зимовий період. По-третє, тішити красивим футболом нас будуть не тільки команди, які є постійними учасниками чемпіонатів, а й збірні, які багато років спостерігали за турніром біля телеекранів.

Канада рветься у бій. Чи зупинить її Хорватія?

Одна з таких команд – збірна Канади. Усього вдруге канадці стають учасниками Чемпіонату світу. На думку багатьох футбольних аналітиків саме Канада може здивувати мундіаль. Чому? Причин багато. Почнемо з головного тренера збірної. Джон Хердман очолив збірну Канади у 2018 році. До цього англієць тренував жіночі команди з футболу. Це йому не завадило досягти успіху з чоловічою збірною. Гарний психолог і мотиватор побудував відмінну команду, яка може підлаштуватися під стиль гри суперника, безболісно перебудувати гру по ходу матчу. Канадці рухаються на дуже високій швидкості, проводять блискавичні флангові атаки, створюють багато гострих гольових моментів.

Один із перших матчів Канади на ЧС-2022, за яким стежитиме Parimatch, обіцяє бути захоплюючим. 27 листопада збірна Джона Хердмана зустрінеться із Хорватією.

Хоча на матч Хорватія – Канада ставки явно на користь хорватів, «Червоні», як називають збірну Канади, можуть стати складним суперником для команди Златко Даліча. Не зважаючи на свій маленький досвід виступів на чемпіонатах, канадці дуже небезпечні. Вони здатні довго грати без м’яча, змусити суперника помилитися та кинутися у контратаку.

А що ж Хорватія?

Хорватія ж дуже змінилася за останні чотири роки. Срібні призери досить складно проходили відбіркові матчі. Команда здобула путівку до Катару лише у стикових матчах. Щоправда, у Лізі націй хорвати виглядали трохи кращими. Але перемоги у матчах із Данією та Францією перекрила прикра поразка від Австрії.

Проти хорватів із 37-річним Модрічем вийдуть заряджені на перемогу футболісти Канади.

Хто готовий здивувати?

Альфонсо Девіс – ключовий гравець “Баварії”, переможець Ліги чемпіонів. Технічний, швидкісний, універсальний футболіст із потужним ударом здатний орати весь фланг і, якщо треба, центральну зону.

Embed from Getty Images

Джонатан Девід – один із найкращих бомбардирів чемпіонату Франції. Володар золота Ліги 1 (Лілль). Статистика Джонатана вражає – у 30 матчах нападник забив 20 голів. Футболіст з фантастичною швидкістю, сильним ударом обома ногами, дриблінгом та мотивацією.

Embed from Getty Images

Ветеран збірної Канади Атіба Хатчінсон, без сумніву, лідер, який і розігнати атаку може, і за м’яч зачепитися, і віддати важливий пас.

Кай Ларін – канадський вінгер штампує голи і ногами, і головою. У 16-ти матчах Кай вбив 13 м’ячів.

Чи зможе Хорватія протистояти реактивним канадським футболістам, найсильнішій атаці, молодому запалу, куражу?

І чи зможе не дуже міцна оборона Канади захистити свої ворота від досвідчених Модріча, Перішича, Брозовича, Ковачича та інших гравців Златка Даліча?

Футбольні аналітики вважають, що перші 15-20 хвилин матчу не будуть яскравими. Обидві команди почнуть обережно шукати слабкі сторони суперника.

І у Хорватії, і Канади оборона не відрізняється стабільністю. Але агресивний футбол і досвід хорватів дають шанс на перемогу саме Хорватії. Однак, у цьому матчі навряд чи ми побачимо велику кількість голів.

Новини партнерів

Комментарии: