У Франції пояснили, чому Мессі немає серед номінантів на «Золотий м’яч», а Роналду є

Ведуче спортивне видання Франції L’Equipe опублікувало на сайті матеріал із заголовком «Чому Мессі немає, а Роналду є у списку номінантів на «Золотий м’яч» 2022 року».

Embed from Getty Images

Діючий володар нагороди Ліонель Мессі, який отримував цей приз сім разів і є світовим рекордсменом за цим показником, не потрапив до числа претендентів на «Золотий м’яч» уперше з 2005 року. L’Equipe називає це «подією», а серед причин такого рішення зазначає, що перший сезон Лео в Парижі вийшов невиразним. Він був у поганій формі, мав напруженість у роботі з Маурісіо Почеттіно, всього шість голів у Лізі 1, а команда вилетіла від «Реала» до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Пояснюючи присутність у списку претендентів Роналду, видання називає наступні критерії: Кріштіану в сезоні-2021/2022 став найкращим бомбардиром в історії національної збірної Португалії, забив шість голів у груповому етапі Ліги чемпіонів і допоміг «Манчестер Юнайтед» вийти , а також завершив сезон із 32 м’ячами у 49 іграх.

Нагадаємо, 12 серпня France Football оголосив список тих, хто претендує на «Золотий м’яч», який вручається найкращому футболісту світу за підсумками сезону. Серед номінантів: Карім Бензема, Кевін де Брейне, Роберт Левандовскі, Тібо Куртуа, Вінісіус Жуніор та ще 25 гравців.

Джерело – «Чемпіонат.com»

Новини партнерів

Комментарии: