Puma на ЧС-2022 – які збірні вийдуть із логотипом кішки у стрибку

Німецький бренд для чемпіонів.

Puma протягом багатьох років посідає почесне місце у списку найкращих спортивних брендів у всьому світі. Не обійшла вона увагою і футбольне екіпірування.

Основні принципи бренду – швидкість, витривалість, сила, гнучкість та спритність читаються у граціозній кішці, логотипі Пуми.

Бутси для Пеле

Не секрет, що суперництво Пуми та Адідас сягає корінням у далекі 40-ті роки ХХ століття. Апофеозом цієї боротьби виявився ЧС-1970 та легендарний Пеле. Пума та Адідас домовилися не укладати рекламну угоду з Пеле про рекламу своїх брендів. Однак під час одного з матчів увесь світ побачив, як Пеле, нібито випадково, зав’язує шнурки на своїх бутсах. Звичайно, на цю дію впритул дивилися всі камери. На бутсі футболіста красувався логотип Пуми. Договір було порушено, а Пеле отримав величезну, за мірками тих років, суму грошей за рекламу Пуми.

Пеле піписує бутси Puma King

Конкуренція і сьогодні мотивує обидва бренди постійно вдосконалювати спортивну лінію одягу наших улюблених футболістів. Пума дарує спортсменам легкі футболки, що не сковують рухи, шорти для тренувань із спеціальної тканини з охолоджуючим ефектом, кросівки та бутси з унікальною технологією амортизації.

На початку 21 століття Пума мріяла зламати стереотипи футбольної форми.

Унікальна форма збірної Камеруну

На Кубку африканських націй (2002 рік) збірна Камеруну вийшла у абсолютно незвичайній для футболістів формі – футболках без рукавів.

Embed from Getty Images

Дизайнери Пуми хотіли полегшити рух спортсменів на полі, звернувши увагу на те, що гравці постійно закочують рукави. Камерунці захоплювалися новим віянням. Мабуть, багато б збірні та команди були раді мати такий комплект форми. Але революцію у дизайні футболок припинили ФІФА та Йозеф Блаттер. Одна з головних вимог до форми на міжнародних змаганнях – логотип турніру на одному із рукавів футболки. Історія завершилася терміновим пришиванням елементів, що бракують.

Це не зупинило Пуму. Футбольний світ побачив ще один найновіший дизайн форми вже у 2004 році. Замість широкої мішкуватої форми, яка намокала та прилипала до тіла, ускладнювала рух футболістів, збірна Камеруну вийшла на поле у ​​комбінезонах Puma UniQT.

Легкі футболки із новітніх сучасних матеріалів облягали торс спортсменів. Дизайн шортів також удосконалили. Вони стали максимально зручними для гравців. Лицьова сторона стала трохи коротшою за задню. На думку дизайнерів, у таких шортах футболісти могли вільно рухатися на високій швидкості, а при ударах по м’ячу значно збільшувалася амплітуда замаху ноги.  Головна фішка даної моделі – футболка та шорти були пошиті між собою. Футболісти Камеруну рухалися полем легко і граціозно, як справжні пуми.

Але й цього разу все ноу-хау Пуми заблокував Йозеф Блаттер.

Від Лукаку до Неймара в екіпіруванні Puma

Сьогодні Пума продовжує вдосконалювати екіпірування футболістів. Ян Облак, Бренд Лено та Едерсон Мораєс уже багато років захищають ворота у кіперських рукавичках Пуми. Олександр Зінченко, Тарас Степаненко, Джорджо К’єлліні, Давид Сілва, Марко Ройс, Аксель Вітсель, Луїс Суарес, Ромелу Лукаку, Антуан Грізманн, Неймар – усі вони виходять на поле у ​​бутсах Пуми.

На ЧС-2022 у Катарі ми побачимо збірні Сербії, Швейцарії, Уругваю, Гани, Сенегалу та Камеруну у формі з логотипом кішки у стрибку. І немає сумнівів, що володарі екіпірування Пума рухатимуться на футбольному полі реактивно та граціозно, як хижаки сімейства котячих.

Новини партнерів

Комментарии: