Чемпіонат Франції: прогнози на сезон

Цього сезону провідні європейські футбольні ліги знову стартують рано. Світова першість, яка традиційно проводилася в першій половині літа, відбудеться лише наприкінці осені, тому національним турнірам доводиться підлаштовуватися під інтереси збірних. Новий чемпіонат Франції розпочнеться 5 серпня матчем «Ліона» проти «Аяччо». Чинний володар титулу ПСЖ вийде на поле на день пізніше, у суботу.

Embed from Getty Images

Парижани є очевидними фаворитами сезону, в якому вони вже взяли один титул, розгромивши у фіналі Суперкубка «Нант» з рахунком 4:0. Багато чого чекають від трійки Мессі-Неймар-Мбаппе. Якщо минулий рік для Ліонеля можна вважати «розминкою», то тепер аргентинцю нема куди відступати. Втрата Анхеля Ді Марії буде відчутною, але у складі ПСЖ достатньо зірок, здатних гідно замінити знаменитого вінгера.

Головною інтригою нового чемпіонату Франції експерти вважають боротьбу за місця у Лізі чемпіонів. Серед основних претендентів на єврокубки називають:

  • «Марсель»;
  • «Монако»;
  • «Ліон»;
  • «Ніццу»;
  • «Ренн»;
  • «Страсбург».

Звичайно, що в боротьбу за єврозону можуть втрутитися й інші команди. Ліга 1 постійно підносить сюрпризи у вигляді «темних конячок». Що стосується аутсайдерів сезону, то тут ситуація ще заплутаніша. Хто міг передбачити перед початком минулого турніру, що вищий дивізіон покинуть «Бордо» та «Сент-Етьєн», одні з найтитулованіших клубів країни? Тому від конкретних прогнозів поки що краще утриматися.

Чемпіонат Італії: чи втримається «Мілан» нагорі?

Італійська Серія А стартує на тиждень пізніше за Лігу 1. На відміну від французької першості тут немає явного фаворита. Чинному чемпіону «Мілану» буде неймовірно складно захистити свій титул. Дуже серйозно налаштований на перемогу торішній тріумфатор турніру «Інтер». До команди повернувся бельгійський супербомбардир Ромело Лукаку, відсутність якого, на думку багатьох, стала ключовим чинником у боротьбі за золоті медалі минулого сезону.

Явно налаштований виграти чемпіонат Італії туринський «Ювентус». Після десятирічного домінування на внутрішній арені «Стара синьйора» вже два роки поспіль серйозно розчаровує своїх уболівальників, не потрапляючи навіть у трійку призерів. Очевидно, що Массіміліано Алегрі та його підопічні докладуть максимум зусиль, щоб повернутися на вершину.

«Наполі», який посів у минулому розіграші третє місце, теж не збирається відмовлятися від чемпіонських амбіцій. А ще є «Рома» Жозе Моурінью і «Лаціо», які стабільно потрапляють у єврокубки протягом багатьох років, але явно мріють про більше. «Аталанта» Руслана Малиновського в минулому чемпіонаті Італії виступила набагато слабше свого рівня і теж точно захоче реабілітуватися перед уболівальниками. Загалом сезон обіцяє бути дуже цікавим.

Автор: Сергій Циба

Новини партнерів

Комментарии: