Мануель Аканджі став гравцем “Манчестер Сіті”

Стало відомо, що Мануель Аканджі, захисник «Боруссії» Дортмунд, підписав контракт із «Манчестер Сіті». Про трансфер швейцарця повідомляє у своїй соціальній мережі Ф. Романо. На думку інсайдера, сума угоди оцінюється в 17 млн. євро, і «Борусія» вже дала свою офіційну згоду на трансфер. До речі, найкращі букмекерські контори Світу, напевно, піднімуть коефіцієнти на ігри «Манчестер Сіті» у разі здійснення цієї події.

Embed from Getty Images

Протягом сезону 2022-2023 років Мануель провів 36 матчів та забив 1 гол. За оцінками експертів порталу Transfermarkt, його трансферна вартість становить близько 30 млн. євро. Діючий контракт із Аканджі розрахований до літа наступного року. В очікуванні переходу його до «Манчестер Сіті» давайте згадаємо кілька фактів із біографії відомого футболіста.

Мануель Аканджі народився 1995 року на території Швейцарії. Він ріс разом із двома сестрами. Його батько був фінансовим експертом, а мати професійного грала у великий теніс.

У дитинстві Мануель захоплювався футболом та любив кататися на велосипеді. У віці 9 років батько записав його у ФК “Візенданген”. Це була аматорська команда, яка тренувалася неподалік їхнього будинку. Тренер відразу ж помітив талановитого хлопчика та поставив його на роль півзахисника. Але до початку професійної кар’єри залишалося ще 8 років.

У віці 20 років Аканджі запросили грати до збірної Швейцарії. Там його помітили “хедхантери” з ФК “Базель”. Грати у ньому він почав із 2015 року. У складі команди юний футболіст зміг здобути Кубок Швейцарії. Для клубу на той момент це був восьмий трофей поспіль.

Аканджі взяв участь у всіх іграх сезону Ліги чемпіонів УЄФА за 2015 рік. Після цього він перейшов до дортмундської «Борусії». Перший гол за нову команду він забив у ворота Нюрнберга. Але в 2019-2020 роках Мануель розкритикував фанатів. Причиною цього стали кілька помилок у матчі проти «Баварії». У свій час його навіть вважали найслабшою ланкою в команді.

Новини партнерів

Комментарии: