“Зоря” – “Динамо”. “Зоря” перемогла “Динамо”

В цей уік-енд проходять матчі 3-го тура чемпіонату України. В одному з них в суботу, 3 вересня, зустрілися луганська «Зоря» і київське «Динамо». Поєдинок проходив у столиці на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Початок матчу видався насиченим на події. Уже на 4-й хвилині зустрічі Караваєв ударом з пределів штрафної площадки відправив м’яч у ворота «Зорі», але виявився при цьому в офсайде — гол не був засчитаний. А через три хвилини успіху отримали луганчани: Крістіан отримав передачу в центральну зону, віддав у ліву частину штрафної на Русина і той наніс удар — після невеликого рикошета від Кендзери м’яч влетів у ближній кут вороту Бущана — 1:0.

У подальшому «Динамо» грало першим номером, основні події матчу проходили на половині поля «Зарі», однак остроти безпосередньо у ворот луганчан майже не було — номінальні господарі поєдинка цілком впевнено захищалися. Хоча, не можна не відзначати удар Сироти з п’яти метрів при подаче вуглового, але в ціль динамівського захисника не потрапить: м’яч вдарився об газон, після чого перелетів ворота.

У підсумку все закончилося тим, що ваш успіх розвинула «Зоря». На 35-й хвилині зустрічі Чурко подав з лівого флангу в штрафну площу точно на абсолютно вільного Мішньова, і тот ударом на злеті метрів з 12-ти неправильним м’ячем у сетку — 2:0. Більш того, перед самим свистком на перерив луганчане ледь не довели рахунок до великого, коли Русин вискочив один на один з Бущаном, але пробив мимо ворот.

Другий тайм «Динамо» почав гранично агресивно і майже відразу ж сумело скоротити розрив в рахунку: Буяльський ворвався в штрафну «Зорі» зліва, виявився практично один на один з Мацапурою, міг би себе пробити, але віддав передачу у воротарську на Ваната і той у касі. поразил пустые ворота — 2:1. При цьому ще тремя хвилинами раніше Кабаєв без поміху пробивав метрів з семи, але умудрився не попасти в ціль.

Досягнувши успіху, динамівці тільки посилили тиск на ворота «Зарі». Луганчанам приходилось відбити всю команду, а м’яч майже не залишив їх штрафну площу. А на 69-й хвилині ситуація для «Зарі» ще більше усугубилась: за повторне попередження було видалено Вантух. Казалось, що в цій ситуації «Динамо» сумує відправити рахунок на табло у своїй користі або, як мінімум, срівняє його, однак м’яч влетів в інші ворота.

На 70-й хвилині зустрічі Русин виконав передачу з правого флангу на штрафну площу киян, Бражко прийняв цей пас і незважаючи на опіку з Сидорчука і Забарного, метрів з 10-ти невідразимо пробив під перекладину — 3:1. Більше того, на 73-й хвилині «Зоря» змогла сформувати і четвертий гол: Бущан відбив удар Чурко зі штрафної лінії, але відбив м’яч прямо на Крістіана, який без поміху пробив метрів з 12-ти, але в ціль не попал.

Але «Динамо» не стало опускати рук. І на 83-й хвилині зустрічі «біло-сині» знову скоротили рахунок до мінімуму: при розігріві кутового Буяльського наніс удар метрів з 18-ти, і м’яч влетів точно в нижній кут вороту «Зорі» — 3:2. Але більше в цьому матчі команда Мирчи Луческу не отримала суми і, таким чином, потерпіла друге поразку подряд.

У наступному, 4-му турі, «Динамо» чекає домашній поєдинок зі «Львовом». Ця зустріч відбудеться у п’ятницю, 11 вересня. Місце проведення матчу поки не підтверджено.

Зоря – Динамо 3:2 (2:0)
Голи: Русин Н., 7 (1:0); Мишньов, 35 (2:0); Ванат, 50 (2:1); Бражко, 70 (3:1); Буяльський, 83 (3:2)

Зоря: Мацапура; Нагнойний (Луньов, 63); Імереков; Данченко О.; Батагов; Крістіан Д. (Алефіренко, 80); Мишньов (Бражко, 63); Назарина; Чурко (Сміян, 80); Вантух (до 68); Русин Н. (Снурніцин, 71)
Запасні: Кисiль Я.; Жилкін; Сапутін; Михайленко М.; Хлань М.
Попередження: Русин Н. 31; Вантух 57, 68; Назарина 79
Вилучення: Вантух 68′

Динамо: Бущан; Забарний; Караваєв; Кенджьора (Гармаш, 46); Сирота О.; Дубінчак; Шепелєв В. (Шапаренко, 46); Андрієвський (Сидорчук, 46); Буяльський; Кабаєв (Бєсєдін, 80); Ванат
Запасні: Бойко; Боль; Бурда; Тимчик; Кравченко М.; Царенко; Яцик
Попередження: Сирота О. 22; Забарний 42; Ванат 51; Караваєв 55; Шапаренко 75; Буяльський 86

Джерело – dynamo.kiev.ua

Новини партнерів

Комментарии: