РБ Лейпциг – Шахтар. Видовищний розгром у виконанні «гірників». Ліга Чемпіонів.

Футбольні фанати на всьому європейському континенті нарешті дочекалися довгоочікуваного старту групового етапу Ліги Чемпіонів. Єдиною командою, що представлятиме Україну в цей непростий для неї час став донецький Шахтар, і нашим вболівальникам було вкрай цікаво поспостерігати за тим, як вимушено оновлені «гірники» проявлять себе у цьому турнірі. Суперник у лиці Лейцпига обіцяв стати гідною перевіркою молодої команди Йовічевіча.

Керманич Шахтаря, у порівнянні з перемогою над львівським Рухом (1:0), залучив до стартового складу Лукаса Тейлора та Коноплю, тоді як праворуч у півзахисті вийшов Зубков. Атаку очолив Мар’ян Швед. Тедеско, у свою чергу, випустив Діалло в центрі захисту, фланги були віддані Сімакану та Гальстенбергу. Атакуюча лінія РБ була доволі вражаючою на імена – зі старту одразу почали Собослаї, Нкунку, Сілва та Вернер.

РБ Лейпциг — Шахтар 1:4
Голи: Сімакан, 57 — Швед, 16, 58, Мудрик, 76, Траоре, 85

РБ Лейпциг: Гулачі — Сімакан, Діалло, Орбан, Гальстенберг (Раум, 46) — Лаймер (Айдара, 82), Шлагер (Генріхс, 70) — Собослаї, Нкунку — Сілва, Вернер (Форсберг, 70).

Шахтар: Трубін — Тейлор, Бондар, Матвієнко, Конопля — Степаненко — Зубков (Траоре, 70), Бондаренко (Джурасек, 62), Судаков, Мудрик — Швед (Петряк, 62).

Попередження: Сімакан — Конопля, Трубін, Джурасек

Embed from Getty Images

Зі стартових хвилин німці очікувано забрали круглого собі, але «гірники» доволі успішно діяли в обороні. Лише момент Нкунку змусив наших вболівальників понервувати – Крістофер пробивав по воротам після передачі Сілви, але Трубін впорався. Насправді, не було майже жодних передумов  для голу Шахтаря, але різко підсобив Гулачі – на рівному місці голкіпер РБ віддав м’яч Шведу на власній половині, а той пробив у порожні, відкривши рахунок у матчі.

Лейпциг, звісно, активізувався, але забитий мʼяч, як здалося, додав нашим гравцям впевненості – гравці Шахтаря ідеально перекривали зони, та і взагалі, доволі комфортно відчували себе при грі низьким блоком. Лейпциг, незважаючи на солідну по іменам атаку, виглядав вкрай беззубо, і до кінця тайму  гра була максимально стерильною.

Відігратися господарі зуміли лише після перерви, коли Собослаї викотив на правий фланг штрафного на Сімакана, а той розстріляв ворота. Здавалося, зараз німці зможуть перевернути хід гри в свою користь, але не встигло пройти і хвилини, як Шахтар знову повернув собі лідерство у рахунку. І на цей раз без фортуни не обійшлося: після передачі Мудрика з лівого флангу по воротам суперника зумів пробити Швед, а рикошет від захисника РБ повністю дезорієнтував Гулачі, повз якого круглий зрадницьки залетів у сітку воріт.

Embed from Getty Images

Лейпциг знову побіг в атаку, і, варто визнати, «гірникам» було доволі непросто. Удари Сілви та Орбана своїх цілей не досягли, але здавалося, шо незабаром господарі зможуть таки дотиснути підопічних Йовічевича. Але Шахтар сьогодні не переставав нас дивувати, і через деякий час гостям вдалась разюча контратака, в ході якої Судаков вивів до воріт Мудрика, той із лівої пробив Гулачі. «Биків» цей гол остаточно прибив, і незабаром Шахтар оформив розгром – комбінація Конопля-Мудрик-Траоре завершилася точним ударом Лассіни, який і оформив остаточний, і вкрай сенсаційний рахунок.

Шахтар розгромив Лейпциг у Німеччині – перед матчем повірити у таке було вкрай складно, але колектив Йовічевіча вдало скористався кожною з можливостей, яка їм сьогодні була надана. Разом с мадридським Реалом «гірники» очолюють свою групу після першого туру, і, будемо сподіватися, що цей результат надихне наших гравців на подальші звершення.

Новини партнерів

Комментарии: