Баварія – Барселона. Гра змінюється, але не результат – Баварія вкотре обігрує Барсу. Ліга Чемпіонів.

Центральним матчем не лише вівторка, а й усього другого туру групового етапу Ліги чемпіонів обіцяло стати протистояння Баварії та Барселони. Останнім часом команди зустрічаються між собою доволі часто, і статистика цих зустрічей тотально не на користь каталонців. Але Барса за останній рік доволі сильно змінилася, і, безсумнівно, мала достатньо мотивації, аби врешті решт перервати цю чорну смугу невдач у матчах із мюнхенцями. Тим паче, склад «синьо-гранатових» літом поповнив найкращий гравець Баварії останніх років – Роберт Левандовські. Тим не менш, невеликим фаворитом зустрічі виступали все такі ж потужні баварці.

Хаві несподівано здивував, залучивши до стартового складу Маркоса Алонсо, який встиг провести лише одну неповну зустріч за каталонців. У парі з Араухо вийшов Крістенсен, а на правий фланг – Кунде. У півзахисті і атаці вийшли найсильніші виконавці на чолі з Левандовські. Нагельсманн, у свою чергу, порівняно з матчем проти Інтера провів лише дві зміни у старті – замість Де Лігта і травмованого Комана вийшли Упамекано і Мусіала.

Баварія — Барселона 2:0
Голи: Ернандес, 51, Сане, 54

Баварія: Ноєр — Павар (Мазрауї, 21), Упамекано, Ернандес, Девіс — Кімміх, Забітцер (Горецка, 46) — Сане (Тель, 80), Мюллер, Мусіала (Гравенберх, 80) — Мане (Гнабрі, 70).

Барселона: тер Штеген — Роберто, Араухо, Крістенсен (Гарсія, 71), Алонсо — Гаві (де Йонг, 61), Бускетс (Кесс’є, 81), Педрі — Рафінья (Ферран, 62), Левандовські, Дембеле (Фаті, 80).

Попередження: Забітцер, Кімміх — Бускетс.

Embed from Getty Images

Баварія як завжди почала активно, без зайвих сумнівів вступаючи у високий пресинг, але Барса доволі успішно виходила з під нього. Мало того, підопічні Хаві відповідали на господарські атаки своїми, навіть більш гострими випадами. Перший класний момент був у Педрі – іспанець прибрав захисника Баварії і пробивав, але мʼяч полетів прямо в Нойера. Згодом непоганий шанс був у Левандовські – Гаві з лівого флангу зіграв у центр штрафного на Роберта, але той у два дотики пробив над воротами.

Баварія на фоні каталонців виглядала не настільки небезпечно. Мюнхенці виглядали, звісно, не блікло, але команді Нагельсманна як наче чогось не вистачало – оборонці Барси успішно справлялися з атакуючою трійкою Мюнхену. Небезпечно виглядав лише удар Забітцера – хавбек Баварії пробивав після передачі Сане, але круглий пройшов повз дальню стійку. Барса відповіла на це ще одним моментом Левандовські, удар якого заблокував вийшовший на заміну Мазрауі. Тайм завершився нулями, але гра була вкрай цікавою.

Початок же другого тайму вийшов справжнім провалом для каталонців. Баварія увімкнула високі оберти, і доволі швидко заробила перевагу у два мʼячі. Спочатку подачу з кутового від Кімміха на ближній стійці у ворота Тер Штегена переправив Ернандес. Не пройшло і декількох хвилин, як Сане змусив голкіпера Барсі діставати круглого із сітки вдруге – Лерой розірвав простір перед чужим штрафним ривком під пас Мусіали, після чого закотив м’яч у лівий кут воріт.

Embed from Getty Images

Барселоні знадобилося хвилин десять, аби прийти в себе, і незабаром каталонці мали всі шансі відіграти один мʼяч – Педрі обігрався з Левандовські і послав мʼяч повз вже лежачого Нойера, але той влучив у стійку. Барса більше почала володіти ініціативою, але оборона Мюнхену доволі впевнено протидіяла атакуючим потугам каталонців. До кінця матчу хід гри був незмінним – Баварія з задоволенням віддала ініціативу Барсі, діючи другим номером, а каталонці, у свою чергу, так і не змогли підібрати ключі до воріт Нойера.

Вже вкотре зустріч Баварії і Барселони завершується перемогою мюнхенців – варто визнати, зараз німці і справді є командою вище за класом. Але «синьо-гранатові» вже не виглядали як раніше приречено – команда Хаві провела доволі непоганий матч, з якого лише потрібно зробили правильні висновки, і рухатись далі. У жовтні каталонці матимуть ще один шанс, вже на Камп Ноу.

Новини партнерів

Комментарии: