Словаччина – Україна. Анонс матчу. Відбір Євро-2023 (U-21). Плей-офф

Сьогодні команда Руслана Ротаня спробує зробити перший крок до чемпіонату Європи, pовідомляє сайт Sportanalytic.com.

Фото – Ютуб

Словаччина U-21

Сьгоднішній наш суперник посів друге місце у своїй відбірковій групі, пропустивши вперед тільки команду Іспанії, котра виграла всі 8 своїх подєдинків. Звісно, змагатися з “фурією рохою” було просто нереально, але словаки виконали завдання-мінімум та зуміли здобути путівку до плей-офф. Вони двічі поступилися Іспанії (2:3 та 2:3) і ще зуміли програти Північній Ірландії (0:1). Були у цій групі і представники орків зі сходу, але їхню команду дискваліфікували через повномасштабне вторгнення в Україну. І це, власне, дуже допомогло Словаччині, котра інакше навряд чи вийшла б у плей-офф, бо у вже незарахованому поєдинку програла оркостану з рахунком 0:3. Зате Північна Ірландія, Литва та Мальта відстали від нашого опонента без варіантів.

Цікаво, що трохи більше року тому Словаччина грала товариський матч проти України. Тоді наша команда вела з різницею у два м’ячі завдяки голам Мудрика та В’юнника, але програла з рахунком 2:3. Так що суперник у нас точно непростий. Що стосується складу словаків на поєдинки плей-офф проти України, то їхня головна зірка – нападник італійської “Спеції” Давід Стрелец. Цього сезону він провів вже 5 матчів за “Спецію” і навіть забив гол в Кубку Італії у ворота “Комо”. Також у Словаччини є захисник Адам Оберт (“Кальярі”) та півзахисники Томаш Суслов (“Гронінген”) і Адам Голян (“Спарта”).

Україна U-21

Наша команда, звісно, також вийшла у плей-офф з другого місця. Тільки в України точно не було ніяких пом’якшувальних обставин, адже наших суперників з турніру не знімали. Підопічні Руслана Ротаня лише трьома очками поступилися збірній Франції, зате без шансів для опонентів випередили Сербію, Північну Македонію, Вірменію та Фарери. Ми зазнали лише однієї поразки від Франції (0:5) та поділили очки все з тими ж французами (3:3) і з північними македонцями (1:1), а у всіх інших матчах здобули перемоги. Тому можна сказати, за винятком цієї нічиєї проти македонців, що наша збірна видала свій абсолютний максимум. Тепер треба те ж зробити у плей-офф.

Стосовно складу молодіжної збірної на матчі зі словаками зламали немало списів. Справа в тому, що початково в команду був викликаний Анатолій Трубін, але через травму Георгія Бущана його викликали в основну збірну на матчі Ліги націй. Втім, після матчу проти Шотландії Олександр Петраков відпустив його в молодіжку. Що має бути пріоритетом? Вихід в елітний дивізіон Ліги націй чи вихід на молодіжне Євро? Важко сказати, але за віком у цій команді точно ще могли б грати Михайло Мудрик та Ілля Забарний. Втім, навіть без них у нас є сильні футболісти, а лідерами можуть вважатися Вівчаренко, Сирота, Бондаренко, Судаков та Сікан. Залишається сподіватися, що сьогодні Україна зробить перший крок, а у вівторок оформить путівку на Євро.

Словаччина – Україна
23 вересня 2022 року. Відбір Євро-2023 (U-21). Плей-офф. Перший матч. 19:00
Стадіон: “Под Дубнем” (Жиліна)
Суддя: Аллард Ліндхоут (Нідерланди)
Трансляція: “Суспільне”

Коефіцієнти букмекерів:
Перемога Словаччини U-21: 2,55
Нічия: 3,25
Перемога України U-21: 2,85

Прогноз Sportanalytic.com – 1:1

Новини партнерів

Комментарии: