Відбір Євро-2023 (U-21). Плей-офф. Україна – Словаччина. Анонс матчу

Сьогодні молодіжна збірна України спробує пробитися на чемпіонат Європи, повідомляє сайт Sportanalytic.com.

Фото – sportarena.com

Україна U-21

Наша команда залишила неоднозначне враження після першого матчу. Ми доволі добре виглядали в атаці, нанесли 13 ударів по воротах суперника, з них 8 були безпосередньо в рамку. Україна володіла м’ячем 51% ігрового часу, переграла суперника за кількістю атак і небезпечних атак, але все одно поступилася. Чому так склалося? Перш за все, причиною є вкрай слабка гра в обороні. Захисники “молодіжки” показали себе просто жахливо, а Арсенія Батагова Руслан Ротань був вимушений зняти з поля просто під час матчу. Яскравий момент – це пенальті в наші ворота, коли Анатолій Трубін парирував м’яч, але наші захисники не завадили Суслову спокійно добити його в сітку.

Попри таку неприємну поразку, ми маємо всі шанси таки взяти у словаків реванш та вийти на чемпіонат Європи. Найперше варто нагадати, що вже не діє правило виїзного голу, а тому будь-яка мінімальна перемога України переведе це протистояння в овертайм. Звісно, таке правило цього разу зіграє проти нас, адже перемога з рахунком 1:0 або 2:1 цілком реальна, але тут вже нічого не поробиш. Залишається додати, що формально домашній для “жовто-синіх” матч відбудеться у польському місті Бєльско-Бяла. Звісно, ми сподіваємося, що українська діаспора та поляки підтримають нашу збірну, але неймовірно мала відвідуваність матчу “Динамо” в Лізі Європи дозволяє в цьому засумніватися.

Словаччина U-21

Команда Словаччини в першому матчі виконала свою програму-мінімум. Підопічні Ярослава Кентоша здобули перемогу, а це означає, що в матчі-відповіді їм буде цілком достатньо зіграти на нічию. Загалом, складно сказати, чому для нашої команди виявилася таким сюрпризом сильна гра двох словацьких футболістів. Ми з вами ще в анонсі до першого матчу говорили, що найбільш небезпечними у складі нашого суперника є півзахисник “Гронінгена” Томаш Суслов та нападник “Спеції” Давід Стрелец. Зрештою, Суслов забив перший гол, а Стрелец оформив дубль, котрий і вирішив долю матчу.

За підсумками першого матчу вже можна сказати, що обидві команди мають дуже серйозні проблеми з обороною. П’ять пропущених голів на двох, а якщо говорити чесно, то влітати могло набагато більше. Тому виглядає так, що переможе і вийде на Євро сьоогодні той, хто зможе навести бодай якийсь лад у захисті і мінімізувати небезпеку для власних воріт. Звісно, Словаччина має перевагу в тому, що може повністю віддати нам ініціативу та чекати на помилку і грати на контратаках. Щоправда, грають сьогодні молоді футболісти, а в них ще не настільки стійка психологія, тому навіть один забитий гол може все перевернути на полі.

Україна – Словаччина
27 вересня 2022 року. Відбір Євро-2023 (U-21). Плей-офф. Матч-відповідь. 18:30
Стадіон: “Мєйскі” (Бєльско-Бяла)
Суддя: Рохіт Саггі (Норвегія)
Трансляція: “Суспільне”, ютуб-канал УАФ
Перший матч – 2:3.

Прогноз Sportanalytic.com – 2:2

Новини партнерів

Комментарии: