Лавриненко – найкращий тренер 8-го туру УПЛ

Сергій Лавриненко – найкращий тренер 8-го туру УПЛ. Так оцінило нічийну гру “Інгульця” проти лідера чемпіонату “Дніпра-1” Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу, про що повідомляється на сайті організації.

Фото – офіційний сайт ФК “Інгульець”

Номінальний результат команди – 5 (важливість, несподіванка, сила суперника, історична та турнірна складова)

Минулого сезону «Дніпро-1» двічі переграв «Інгульець», був значно успішнішим на рівні УПЛ і мав перевагу в загальній історії протистоянь. А вже зараз лідер з абсолютним показником, здавалося б, готувався продовжити переможну серію в матчі проти безвиграшних аутсайдерів команди, що знаходилася в трійці.

Труднощі у побудові та управлінні підопічні – 5 (травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

У господарів також були травми (пошкодження отримав воротар Валеф, не готові були грати кілька польових гравців, і необхідність ротації перед єврокубками треба мати на увазі). Проте кадрова ситуація у «Інгульця» взагалі склалася кризова: у лазареті захисники Ковальов та Поспєлов, півзахисники Близниченка, Козак, Мандриченко та Головкін, нападник Сітало. Це змусило тренерський штаб зважитися на небанальні рішення.

Майстерність у роботі з кадрами – 5 (гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові особи у складі)

Порівняно з попереднім матчем (0:0 проти «Колоса» на виїзді) тренерський штаб провів лише одну заміну у стартовому складі, проте вона змінила архітектуру атаки «Інгульця». Замість Одарюка у стартовому складі з’явився Клименко, таким чином, на вістря атаки було переведено інсайда Запорожця. Маючи хронічні проблеми в атаці, Лавриненко знайшов вихід із фальшивою дев’яткою, що вивільняло великий простір для швидких вторгнень Смолякова, Клименка та Нагієва.

Тренерська майстерність – 4 (різноманітність тактик, зміни в ході матчу, використання людського фактору)

Вдало впоравшись із кадровими проблемами, “Інгульець” мав чіткий план на матч проти лідера: довго тримався під атаками, проте пропустив перед перервою і довелося виходити з цієї ситуації. Після перерви дубль Смолякова дозволив гостям претендувати на очки, але вони не втримали переможного результату.

Накопичувальний критерій – 4 (якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне покращення результатів, тренерські новинки)

Це друга поспіль нічия «Інгульця» – четверта загалом у сезоні, що робить команду найбільш компромісною у чемпіонаті. Також петрівці разом із Кривбасом та Чорноморцем залишаються останніми, хто не вигравав у поточному сезоні УПЛ. Цікава деталь: усі чотири свої виїзди «Інгульець» завершив внічию, що загалом є компліментом для загальнокомандних дій та морально-вольових якостей колективу.

Лауреат 8-го ігрового дня у номінації «Тренер туру» УПЛ: Сергій Лавриненко («Інгульець» Петрово) Середній бал – 4,6

Джерело – “Терикон”

Новини партнерів

Комментарии: