Селтік – Шахтар. Нічия, яка залишає Шахтар у грі. Ліга Чемпіонів.

Доволі неочікувано для всіх донецький Шахтар видав доволі потужний старт на груповому етапі Ліги Чемпіонів. Підопічні Йовічевіча набрали пʼять очок в чотирьох турах, лише одного разу програвши мадридському Реалу. І сьогоднішня зустріч проти Селтіка обіцяла стати однією з ключових для «гірників» – будь-який результат, окрім поразки, дарував “Шахтарю” євровесну. Хоча, звісно, цього всім нам було б замало.

Йовічевіч залучив до стартового складу Лукаса Тейлора на правий фланг захисту, тоді як Валерій Бондар грав у парі з Матвієнком у центрі оборони. До центральної лінії повернувся Бондаренко, а на місці центрфорварда вийшов Лассіна Траоре. Постекоглу, у порівнянні з поразкою від німецького РБ Лейпциг, зробив лише одну заміну – на лівому фланзі атаки вийшов Гіоргос Якумакіс.

Селтік — Шахтар 1:1
Голи: Якумакіс, 34 — Мудрик, 58

Селтік: Гарт — Юранович, Картер-Вікерс, Єнц, Г. Тейлор — О’Райлі, Хатате (Тернбулл, 84) — Абада (Форрест, 65), Хакшабанович (Маеда, 65), Якумакіс — Фурухасі (Муй, 66).

Шахтар: Трубін — Л. Тейлор, Бондар, Матвієнко, Михайліченко — Степаненко — Зубков, Бондаренко, Судаков, Мудрик — Траоре (Сікан, 57).

Попередження: Матвієнко, Бондар, Степаненко, Зубков.

Embed from Getty Images

З перших хвилин глядачів чекав доволі відкритий футбол – команди обмінювалися атаками, і не затримували мʼяч у центрі поля. Тим не менш, гольових моментів у матчі бракувало: командам завжди чогось не вистачало у вирішальній стадії атак. Гостріше все таки виглядали господарі, у яких був гарний момент відкрити рахунок у середині тайму. О’Райлі гарно закручував у дальню девʼятку воріт Трубіна, але круглий пролетів поруч із хрестовиною.

Тим не менш, незабаром «кельти» таки досягли свого – простріл із лівого флангу від Тейлора в центрі штрафного не перехопили захисники, а Якумакіс добив відскок – 1:0. Окрилений Селтік відразу на куражі міг закріплювати перевагу, але з ударом Якумакіса із центральної зони в лівий кут впорався Трубін. Шахтар до кінця тайму таки зумів відповісти своїм моментом, але, на жаль, Харт зумів врятувати свою команду після удару Мудрика.

Другий тайм Шахтар почав активніше. Непоганий момент був у Зубкова – Траоре вирізав пас із лівого флангу штрафного на дальню, але Олександр із гострого кута не влучив по воротам Харта. Довго «гірники» не засмучувалися, і вже незабаром наша команда зуміла зрівняти рахунок. Просто чудово зіграв Мудрик – в контратаці Михайло отримав мʼяч від Сікана, на підступах до штрафного змістився у центр, і без шансів для голкіпера бахнув у девʼятку воріт суперника!

Embed from Getty Images

Селтік міг одразу виходити вперед незабаром після голу – передача з лівого флангу дійшла до Фурухасі в штрафному, але Трубіна той, на щастя, не переграв. Втім у Шахтаря був набагато кращий шанс вийти вперед. Вкрай тяжко зрозуміти, як не зумів забити Сікан – Мудрик утік лівим флангом атаки, прокинув на порожні на Сікана, а той неймовірним образом не влучив у дальній. Заключні хвилини матчу активніше провели господарі, але справді гарний момент був лише у самій кінцівці – після скидки від Муя у ближню стійку влучив Якумакіс, який, втім, перед цим порушив правила у атаці.

1:1 – як і в першому колі, «гірники» та «кельти» не зуміли виявити між собою переможця. Селтік вилітає із єврокубків, в той час, як Шахтар гарантує собі як мінімум участь у Лізі Європи весною. Ну а для того, щоб зачепитися за другу сходинку, і вийти в плей-офф Ліги Чемпіонів, команді Йовічевіча потрібно лише одне – у останньому турі здобути перемогу над Лейпцигом.

Новини партнерів

Комментарии: