Луїс Енріке та його збірна – від футбольного м’яча до велосипедів

Іспанія креативно готується до мундіалю.

Шлях Луїса Енріке та збірної Іспанії на ЧС-2022  не можна назвати легким. Іспанський тренер очолив головну команду своєї країни у липні 2018 року. Незадовго до цього збірну покинули Вілья, Піке, Іньєста, Хаві, Касільяс, Фабрегас. Такі втрати вимагали великих змін. Луїс Енріке це чудово розумів і з першого дня затіяв грандіозну перебудову в команді.

Embed from Getty Images

Всі чудово розуміли, що Луїсу Енріке знадобиться жоден місяць і навіть рік для того, щоб сформувати нову команду та вивести її на пік можливостей.

Перше, що довелося зрозуміти ветеранам команди – нікому не дозволять суперечити Луїсу Енріке. Буквально за кілька днів після приїзду на тренувальну базу збірної Енріке показав це на прикладі Серхіо Рамоса. Зустрівшись у холі, Енріке та Рамос обмінялися «компліментами». Проте, авторитет тренера переміг перевагу Рамоса у команді.

Попереду на Іспанію чекали відбіркові матчі на Євро-2020. У не укомплектовану команду Луїс Енріке шукав нових футболістів, які відповідали б його філософії футболу. І не завжди це були найкращі гравці Іспанії. Багатьох шокував факт непотраплення до заявок на офіційні матчі не лише Серхіо Рамоса. У збірній не було жодного гравця «Реала». Головний тренер витримав весь шквал критики та не відступив від свого рішення.

2019 став для Луїса Енріке найтрагічнішим. Тренер залишив збірну через хворобу своєї молодшої дочки. Очолив команду його помічник Роберто Морено, з яким Іспанія кваліфікувалася на Євро-2020.

Переживши смерть дочки Енріке знайшов у собі сили повернутися до збірної. Але зіткнувся із зрадою Морени, який не збирався залишати посаду головного тренера. Звичайно, за підтримки іспанської футбольної асоціації було розставлено всі точки. Луїс Енріке продовжив працювати у збірній. У цей час зароджувалась нова команда Іспанії. Вона дивувала і розбурхувала футбольні уми всієї Європи.

«Жодних передач заради передач. Пас має переслідувати мету, а ця мета – шлях до воріт суперника. Ми відмовляємося від тики-така», – шокував Луїс Енріке.

На Євро-2020 ми побачили справді команду Луїса Енріке. Вона домінувала у всіх матчах. Залишила в минулому першість за кількістю передач і стала лідером атакуючих дій.

Луїс Енріке розкрив нових іспанських футболістів – Унаї Симона, Емеріка Лапорта, Педрі. Сьогодні Енріке ще знаходиться в пошуку кращої зв’язки в лінії атак, звичайно, не забуваючи і про захист. Щось мені підказує, що в Катарі іспанці нас дуже здивують.

І, як виявилося, Луїс Енріке експериментує не лише на футбольному полі. Нещодавно головний тренер записав відеоролик, у якому представив оновлений склад команди, об’їжджаючи околиці Мадрида велосипедом. Погодьтеся, дуже гарно. І зовсім невипадково.

Луїс Енріке безмежно відданий футболу. Але це ніколи не заважало йому захоплюватись іншими видами спорту. Енріке любить плавання, тріатлон та велоспорт. Іспанець не перестає і сьогодні брати участь у різноманітних спортивних змаганнях. У його активі 180 кілометрів на велосипеді, 42 км марафону, підкорення багатьох гір: перевал Мортіроло (Альпи, Італія), Коль дю Турмале (Франція), Мармолада (Італія).

Тому, не дивно, що Луїс Енріке почувається на велосипеді так само комфортно, як за кермом автомобіля та з м’ячем на футбольному полі.


Варто відзначити, що велосипед сьогодні – не лише поширений вид спорту, а й актуальний вид транспорту. Яскравий приклад – у серпні французькі вболівальники Габріель Мартін та Мехді Баламісса виїхали з Парижа на велосипедах. Їхня кінцева мета – Катар. До 22-го листопада любителям велоспорту та футболу доведеться подолати 6,5 кілометрів. Випробовуючи свої сили на такій дистанції, французи ще встигають знайомитися з визначними пам’ятками країн, які проїжджають. Чому б і ні? Може до наступного чемпіонату Європи знайдуться і в Україні вболівальники, які зважаться на такий крок разом з Motozilla не забуваючи, що спортивні захоплення – запорука міцного здоров’я . Там же можна знайти і велозапчастини на випадок поломки. Тим більше, що Євро-2024 проходитиме не так далеко – у Німеччині.


Ну а нам поки що залишається побажати Луїсу Енріке та збірній Іспанії підкорити Катар так само креативно, як вони презентували оновлену команду, яка рветься до тріумфу.

Новини партнерів

Комментарии: