Шахтар – Лейпциг. Німці беруть надпереконливий ревашн, відправляючи «гірників» у Лігу Європи. Ліга Чемпіонів.

Ще свіжа у памʼяті вболівальників зустріч цих команд в рамках першого туру – тоді підопічні Йовічевіча несподівано здобули розгромну перемогу у Німеччині. Теперь же «гірники» та «бики» вирішували між собою долю путівки в плей-офф вже в турі заключному – Лейпциг перед матчем випереджав Шахтар на три залікові пункти, тому нашу команду не влаштовував ніякий інший результат, окрім перемоги.

Коуч «гірників», порівняно із зустріччю проти Селтіка, оновив лише правий фланг – в оборону повернувся Юхим Конопля, а в півзахисті вийшов Петряк. Марко Розе, в свою чергу, залучив до стартового складу Кампля до опорної зони, тоді як Вернер грав ліворуч в парі форвардів.

Шахтар — РБ Лейпциг 0:4
Голи: Нкунку, 10, Сілва, 50, Собослаї, 63, Ольмо, 68

Шахтар: Трубін — Конопля (Тейлор, 59), Бондар, Матвієнко, Михайліченко — Степаненко — Петряк, Бондаренко (Криськів, 81), Судаков (Джурасек, 59), Мудрик (Тотовицький, 74) — Траоре (Сікан, 59).

РБ Лейпциг: Бласвіх — Сімакан (Генріхс, 67), Орбан, Гвардіол, Раум (Гальстенберг, 67) — Кампль, Шлагер (Діалло, 75) — Собослаї (Ольмо, 67), Нкунку — Сілва, Вернер (Форсберг, 19).

Попередження: Михайліченко, Тейлор, Сікан.

Embed from Getty Images

На стартових хвилинах більше контролював мʼяч Шахтар, але гості виглядали гострішими у своїх швидкий вертикальних атаках. Моменти не змусили довго себе чекати – спочатку передачу Нкунку п’ятою Вернер завершив ударом у ноги Трубіну, ну а згодом ця ж звʼязка зуміла відкрити рахунок у зустрічі. Нкунку вивів Вернера на побачення з Трубіним, кіпер потягнув, але відбив мʼяч точно на Крістофера, який успішно добив м’яч у сітку.

Шахтар не відразу прийшов в себе – довгий час ми не бачили хоча б однієї осмисленої атаки від команди Йовічевіча. Матч проходив у швидкому темпі, але цей темп задавав Лейпциг. У Шахтаря практично нічого не виходило, надто компактно і грамотно розташовувалися “бики”. Лише в другій половині тайму у номінальних господарів почало хоч щось клеїтись в атаці, але і натяку на гольовий момент, на жаль, не було. Найгострішим був момент, коли Петряк навішував у штрафний майданчик, Бондаренко пропустив, але далі м’яч підлетів до Мудрика, якого таки відтіснили від м’яча. Негусто як для претендента на плей-офф.

Другий тайм розпочався з другого голу Лейпцига – сталася справжня плутанина в штрафному майданчику Шахтаря. Дві “свічки”, які ніхто не блокує, і в результаті оборонці Шахтаря не встежили за Андре Сілвою, який встромив м’яч у наші ворота. Тим часом, поки Шахтар був у нокдауні, Форсберг після шикарної контратаки бив під поперечину – Трубін перевів на кутовий. «Гірники» остаточно посипалися, і незабаром гості оформили справжній реванш за ту саму поразку вдома.

Embed from Getty Images

Після помилки Тейлора Нкунку віддав на Собослаї перед штрафним, той пішов від Трубіна праворуч, і пробив у порожні, оформивши розгром. А ще через декілька хвилин Кампль зіграв зі штрафного пасом на Ольмо до лівого флангу штрафного, а той красиво пробив у дальній кут воріт бідолашного Трубіна. Командно Шахтар виглядав, на жаль, вкрай погано, тому свій момент зумів створити лише завдяки індивідуальним діям – Мудрик, змістившись у центр, пальнув здалеку – м’яч лизнув поперечину і опустився на сітку воріт.

До кінця гри рахунок залишився незмінним. 0:4 – у заключному турі Шахтар поступається Лейпцигу і вирушає до Ліги Європи, ну а “бики” продовжать виступи у плей-офф Ліги Чемпіонів. Є невеличке розчарування після такого результату, адже всім нам хотілося більшого. Однак, загалом, Шахтар гідно провів груповий етап – команді не вистачило, мабуть лише досвіду, та трохи майстерності.

Новини партнерів

Комментарии: