Мане, Бензема, Джеймс та інші футболісти, які не зможуть втілити свою заповітну мрію на ЧС-2022

Франція б’є рекорди з лазарету.

Чотири роки збірні йшли через терни до зірок. І ось настав момент істини – ЧС-2022. Але не у всіх футболістів вдалося дійти до фінішної прямої. Мрії та амбіції зіткнулися з тим явищем, яке вважається у футболі найпоширенішим – травми.

Безперечно, втрата ключових гравців відчувається дуже болісно. Які збірні найбільше постраждали і яких гравців ми не побачимо на футбольних полях Катару?

Франція

Збірна Франції постраждала найбільше. Все почалося із травми Поля Погба. Хтось уже говорить про шаманство 29-річного центрального захисника, після якого команда Дідьє Дешама посипалася, як картковий будиночок.

Наступним вилетів Н’Голо Канте. Хавбека у жовтні прооперували (підколінні сухожилля). У результаті зв’язки Погба – Канте відпали.

За два тижні до старту турніру вилетів зі списку Кімпембе. Раду медиків та тренерів збірної та ПСЖ винесли вердикт: футболіст не відновився після травми.

Ушкодження Крістофера Нкунку схожі на хуліганські витівки шаманів. Вже в Катарі, на тренуванні футболіст отримав удар по коліну від свого партнера Камавінги. Форвард вирушив лікуватися та відпочивати. Адже він міг запалити в Катарі.

А 20 листопада прийшла невтішна новина – Едуардо Камавінга не зміг продовжити тренування через біль у м’язі стегна. 20-річний півзахисник, налаштований виходити заради перемоги збірної на будь-якій позиції, якщо попросить тренер, може залишитись спостерігати за першими матчами на лаві запасних.

Embed from Getty Images

І найбільше розчарування спіткало Францію прямо перед стартом турніру. Карім Бензема не зможе допомогти своїй команді. У нападника рецидив травми, через яку він пропустив більшу частину цьогорічного чемпіонату. Принаймні питання про те, хто вийде у фінал – Роналду чи Бензема більше не є актуальним.

Під великим питанням залишається вихід на поле Кунде та Варана. Обидва гравці досі заліковують травми. Шанс є, але невеликий.

Німеччина

Збірна Німеччини не так сильно постраждала, як Франція. Проте втрати відчутні.

Тімо Вернер, безумовно, дуже важливий гравець, на якого розраховував Гансі Флік. Але нападника наздогнала неприємна травма та вибила зі складу збірної. Вернер отримав пошкодження у матчі Ліги чемпіонів.

Embed from Getty Images

Марко Ройс вкотре пролітає повз турнір. У вересні футболіст травмував зв’язки гомілкостопа. У 33 роки відновлення вже потребує більш тривалого періоду. Відповідно, ЧС-2022, який, напевно, став би найкращим завершенням кар’єри Марка у збірній, не відбудеться.

19-річний талант Німеччини Флоріан Вірту залишився без мундіалю. Ще у березні футболіст порвав хрести. Дуже шкода. Але у Вірта на відміну від Росса попереду багато турнірів, на яких він зможе запалювати у складі збірної Німеччини. Звичайно, якщо все буде добре зі здоров’ям.

Отримав виклик у збірну Томас Мюллер. Це добре. Але хвилює, що у листопаді Томас не вийшов на поле у ​​жодному матчі. Поки що причина нікому не відома, окрім тренерського штабу збірної. Можливо, зберігає здоров’я для мундіалю.

Англія

Збірна Англії залишилася без основних крайніх захисників. Рис Джеймс травмував коліно у матчі Ліги чемпіонів у жовтні та вибув з ладу на два місяці. Замість Джеймса в Катар Саутгейт узяв Трента.

Embed from Getty Images

Не здійсниться мрія цього року і у Бена Чіллуелла, який отримав травму хрестів 23 листопада у матчі Ліги чемпіонів. Прогнози медиків дуже песимістичні – захисник, швидше за все, залишиться без футболу до закінчення сезону. Обидва футболісти гравці «Челсі».

Британський журналіст Пол Мерсон вже виніс невтішний вердикт: «Без Рису нам буде дуже складно. З групи ми вийдемо із Трентом. А далі нам забиватимуть тому, що Трент провалює оборону».

Аргентина

Збірна Аргентини гаразд. Не дарма вона йде серед фаворитів ЧС-2022. Всі лідери на місці та у доброму здоров’ї. Поки що проблеми лише у гравців запасу.

Португалія

Збірна Португалії приїхала до Катару без суттєвих втрат. Не вистачатиме лише Діогу Жоти, який у жовтні травмував литковий м’яз.

Embed from Getty Images

Роналду хоч і не вийшов на останній товариський матч через гастрит, готовий до своєї зоряної години.

Не тішить остання новина зі стану португальців. Спекотна погода та кондиціонери у номерах скосили семеро футболістів збірної з нежиттю. Сподіватимемося, проблем не виникне в Енріке, футболістів вилікують медики.

Іспанія

Збірна Іспанії не зазнала відчутних втрат. Оярсабаль ще у березні переніс операцію і досі не готовий. Не буде на мундіалі і Кепи, голкіпера “Челсі”, який отримав травму у листопаді. Взагалі Луїс Енріке здивував складом команди. Тренера розкритикували всі, навіть ліниві, проте це ніяк не вплинуло на його вибір. Але зараз не про це. Загалом усі, кого викликав Енріке до збірної, здорові.

Сербія

Збірна Сербії має проблеми в лінії атаки. Влахович та Митрович не готові до турніру.

Мітрович із кінця жовтня не грає за «Фулхем». Але Драган Стойкович упевнений у форварді. «Навіть якщо Митрович зламає ногу, він все одно буде з нами. Він більший, ніж боєць. Ми впевнені, що Олександр буде готовий до чемпіонату». Подивимося.

Влахович у листопаді не виходив на поле через травму. Однак до Катару приїхав і навіть гол зміг забити в товариському матчі. Головне, щоб рецидив не стався.

Сенегал та Мексика

Розумна історія з Садіо Мане і шаманом завершилася. Збірна Сенегалу залишилася без свого найкращого гравця. Плаче весь Сенегал, а до нього приєднується вся футбольна Європа. Безсилі і медицина, і шамани. Садіо пропускає ЧС-2022. Нам залишається лише побажати йому якнайшвидшого одужання і не втрачати надію на можливість потрапити на ЧС-2026.

Embed from Getty Images

Мексика теж отримала удар у спину. Один із найважливіших гравців у вересні зламав ногу – Хесус Корона. Після обстеження з’ясувалося, що півзахисник має ще й розрив зв’язок. Потрібно було оперативне втручання. Термін відновлення – чотири-п’ять місяців.

Без травмованих гравців приїхали до Катару збірні Бразилії, Нідерландів та Бельгії.

У бельгійців можуть бути проблеми з Ромелом Лукаком. Нападник всю осінь витратив на лазарет. Можливо, берег себе до мундіалю.

Сподіватимемося, що під час чемпіонату нам не доведеться засмучуватися через травми у футболістів. Ця складова футболу завжди небажана, а на мундіалі особливо.

Новини партнерів

Комментарии: