Сенегал – Нідерланди. «Помаранчеві» виривають перемогу у кінцівці. Чемпіонат Світу. Група А.

Другий ігровий день Чемпіонату Світу дарував нам декілька цікавих протистоянь, серед яких виділялась зустріч збірних Сенегалу та Нідерландів. Команди були фаворитами квартету, в якому знаходились також Катар та Еквадор – ті, хто й відкрив цьогорічний мундіаль. І вже в першому турі фаворитам треба було вирішити, хто сильніший у особистому протистоянні.

Аліу Сіссе не здивував з вибором стартової одинадцятки. Проблему відсутності Мане тренер вирішив просто, додавши третього опорника. А ось у ван Гала був сюрприз у складі – місце у воротах зайняв дебютант «ораньє» Нопперт з Херенвена. Не готовий був вийти з перших хвилин лідер атаки Депай, і його місце зайняв Янссен.

Сенегал — Нідерланди 0:2
Голи: Гакпо, 84, Классен, 90+8

Сенегал: Е. Менді — Сабалі, Кулібалі, Сіссе, Діалло (Якобс, 62) — Н. Менді, І. Гує, Куяте (П. Гує, 74) — Діатта (Діатта, 74), Діа (Б. Дьєнг, 69), І. Сарр.

Нідерланди: Нопперт — Думфріс, де Лігт, ван Дейк, Аке, Блінд — Бергейс (Копмейнерс, 79), Гакпо (де Рон, 90+4), Ф. де Йонг — Янссен (Депай, 62), Бергвейн (Классен, 78).

Попередження: Н. Менді, І. Гує — де Лігт.

Embed from Getty Images

З перших хвилин глядачів чекала гра на зустрічних курсах – суперники обмінювалися атаками, і на перших хвилинах «леви Теранги» виглядали навіть гостріше. Тим не менш, перший по справжньому гольовий момент створили нідерландці – де Йонг вискочив майже віч-на-віч, обіграв захисника, але бити не став, неточно відкотивши на Гакпо.

Гра продовжувала проходити без явної домінації однієї з команд. У Сенегала моментів бракувало – у африканської команди згадується лише удар Сарра з лінії штрафного майданчика, під який підставився ван Дейк. Підопічні ван Гала також не вражали, але ще один момент до перерви мали, хоч і не такий гарний як перший. Янссен зупинив перед штрафним передачу Думфріса з правого флангу для партнера, але той пробив над поперечиною.

Другий тайм розпочався з моменту ван Дейка – Вірджил головою завершав у центрі штрафного подачу Гакпо з кутового на правому фланзі, але поцілив вище воріт. Сенегал, у свою чергу, зумів таки потривожити голкіпера-дебютанта: Діа пробивав у ближній кут з правого флангу штрафного, але Нопперт зіграв надійно. Розім’явшись на цьому ударі, воротар «Ораньє» незабаром зумів вже по справжньому виручити свій колектив. Сарр розумно відпасував праворуч під потужний удар Гує – Нопперт врятував свою команду.

Embed from Getty Images

Час спливав, і здавалося, що команди так і не зуміють розмочити рахунок, але вже в заключній десятихвилинці підопічні ван Гала таки спромоглися забити. Не обійшлося без помилки суперника – закидання де Йонга з глибини, Гакпо вилетів на м’яч і випередив невдало зігравшого на виході Менді. Сенегал одразу ж намагався відігратися, але, як і раніше, надійно зіграв Нопперт, впоравшись з сильним ударом Папа. Останні хвилини команда Сіссе провела у атаці, але таки не змогла уникнути поразки. Навіть більше – у ході контратаки нідерландців Менді зумів впоратися з ударом Депая, але Классен на добиванні остаточно оформив перемогу своєї команди.

Нідерланди переграють Сенегал у першій своїй грі в Катарі, і разом із Еквадором вириваються на перше місце у своїй групі. Дуже непростою для фаворита виявилась сьогоднішня гра – можна навіть сказати, що «леви Теранги» не заслуговували сьогодні на поразку. Команда Сіссе виглядала не гірше за іменитого суперника, і з такою грою точно може розраховувати на вихід з групи.

Новини партнерів

Комментарии: