Франція – Данія. «Ле Бле» першою з усіх виходить до плей-оф. Чемпіонат Світу. Група D.

Команди Дешама і Г’юлманда перед стартом групового етапу вважалися явними фаворитами своєї групи, притому з доволі рівними шансами на перше місце у квартеті. Тим не менш, турнір вони розпочали доволі по різному – Франція упевнено розбила австралійців, а ось Данія свої три очки здобути не зуміла, зігравши у нульову нічию з Тунісом. І скандинави прекрасно розуміли, що у випадку поразки в цьому матчі, їх участь у подальших стадіях турніру була б під великим питанням. Тому у цьому матчі їм конче необхідно було згадувати свій позитивний досвід матчів з чинними чемпіонами світу.

Дешам, порівняно з минулою грою, вирішив оновити лише лінію захисту – справа вийшов Кунде, а в центрі у парі з Упамекано зʼявився Варан. Тео Ернандес так і грав зліва, як і у більшій частині гри проти австралійців, коли замінив з-за травми свого брата Люку. Г’юлманд, у свою чергу, перейшов на гру у три нападники, пожертвувавши Делайні у центрі поля.

Франція — Данія 2:1
Голи: Мбаппе 61, 86 — А. Крістенсен, 68

Франція: Льоріс — Кунде, Варан (Конате, 74), Упамекано, Т. Ернандес — Грізманн (Фофана, 90+3), Чуамені, Рабьо — Дембеле (Коман, 75), Жиру (Тюрам, 62), Мбаппе.

Данія: Шмейхель — Андерсен, А. Крістенсен, Нельссон — Р. Крістенсен (Ба, 90+2), Гейб’єрг, Еріксен, Меле — Ліндстрьом (Нергор, 85), Корнеліус (Брайтвейт, 46), Дамсгор.

Попередження: Кунде — А. Крістенсен, Корнеліус

Embed from Getty Images

Старт матчу пройшов за територіальної переваги Данії – французи свідомо віддали мʼяч супернику, і сконцентрувались на руйнуванні. Тим не менш, в обороні команда Дешама діяла надійно, та й у атаці свої моменти створювала. В основному гострота йшла від верхових подач: спочатку після навісу Грізманна бив по воротам суперника Варан, потім вже Рабьо замикав подачу Дембеле. В першому випадку мʼяч вибив захисник, у другому – надійно зіграв Шмейхель.

«Ле Бле» повністю перехопили ініціативу, і були доволі близькими до голу. Удар Грізманна ногою зумів відбити Шмейхель, ну а Мбаппе пробивав з центру штрафного практично без супротиву після пасу Дембеле, але послав круглого вище воріт. Данці лише одного разу до кінця тайму зуміли вискочити у стрімку контратаку, яку завершив Корнеліус потужним пострілом повз ближню стійку.

Після перерви тиск французів продовжувався – Мбаппе пішов від Андерсена і потужно пробив верхом у ближній кут, але Шмейхель і тут був на висоті. Свій момент не використав і Грізманн, коли обіграв суперника на лінії штрафного майданчика і пробив вище воріт. Тим не менш, чинний чемпіон незабаром таки досяг свого: Мбаппе виштовхнув м’яч до лівого флангу штрафного на Тео, а потім відкрився під зворотній пас, і ударом в упор відкрив рахунок у зустрічі.

Embed from Getty Images

Несподівано, але номінальні гості зуміли доволі швидко відігратися. Підопічні Г’юлманда у одній із нечисленних атак заробили кутовий – подачу від Еріксена Андерсен головою далі по штрафному перевів на Крістенсена, який зумів зрівняти рахунок. На куражі данці незабаром ледве на забили вдруге, але удар Ліндстрьома з десяти метрів зумів відбити Льоріс. Тим не менш, Франція зуміла прийти в себе, і знову почала нагнітати у чужих воріт. Тчуамені і Рабьо мали непогані моменти, Данія ж відповіла лише ударом Брейтвейта повз ближню стійку після пасу Дольберга.

І все таки «червоно-білі» не зуміли втримати результат. Вже за декілька хвилин до кінця основного часу Грізманн із правого флангу виконав подачу на дальню стійку, куди набіг Мбаппе, який оформив дубль у сьогоднішній зустрічі. Часу у команди Г’юлманда було вже вкрай замало, і не дивлячись на шість доданих арбітром хвилин, скандинави більше нічого не встигли створити у воріт суперника.

Франція здобуває переконливу (не по рахунку, а по грі) перемогу, і першою з усіх команд на Мундіалі виходить до плей-оф. Данія у свою чергу потрапила у вкрай складну ситуацію, однак шанси на вихід з групи не втратила – у разі перемоги в останньому турі над Австралією з великою долею ймовірності друге місце у групі буде за скандинавами.

Новини партнерів

Комментарии: