Хорвати помстилися Канаді за самовпевненість та хамство. ЧС-2022

Златко Даліч відповів Джону Хердману чотирма голами.

Embed from Getty Images

Необдумані висловлювання головного тренера збірної Канади Джона Хердмана, ймовірно, подвійно зарядили хорватів на розгром суперника.

«Я сказав своїм футболістам, що ми влаштуємо хорватам головомийку» – заявив Хердман перед матчем.

Златко Даліч вирішив не розпалювати і без цього напружену обстановку в Катарі з багатьох причин. Хорват промовчав. Але його команда жорстко відповіла Джону Гердману на футбольному полі.

Перші хвилини матчу змусили хорватську збірну нервувати. Вже на другій хвилині Альфонсо Девіс вбив м’яч у ворота Ліваковича. На крилах удачі канадці помчали атакувати хорватів, які виглядали, м’яко кажучи, слабкувато. У якісь моменти було навіть трохи страшно за віце-чемпіона мундіалю 2018. Сумно виглядали Модріч, Брозович, Ковачич та компанія.

Але недовго тривало свято для команди Хердмана. До перерви «шашечники» двічі пробили голкіпера «кленового листя». Героями першого тайму стали Крамарич та Лівайя.

Другий тайм повністю розкрив усі недоліки канадської збірної. Хорвати повністю контролювали перебіг гри. Іноді віддавали ініціативу супернику та навіть дозволяли атакувати. Але пробити оборону «шашкові» не так просто. Чого варті лише підкати Ловрена.

На 70-й хвилині Крамарич ще раз розписався у воротах Боряна, витончено пробивши в дальній кут низом, оформивши дубль.

Сподіваючись на диво, Хердман зробив кілька замін, які трохи загострили гру його команди. «кленові» могли навіть гол забити, але чудовий сейв Ліваковича врятував хорватів.

У доданий час «шашкові» остаточно добили суперника, вбив четвертий гол.

Результат матчу цілком закономірний. Команда Хердмана динамічна та атакуюча. Але його футболістам не вистачило майстерності та класу для того, щоб зупинити хорватів.

Хорватія очолила групу F. Попереду матч із Бельгією, який, найімовірніше, не буде легким. Ну а Канада після третього матчу вирушить додому тренуватися та готуватися до наступного ЧС.

Новини партнерів

Комментарии: