Португалія – Уругвай. Дубль Фернандеша виводить португальців у плей-оф. Чемпіонат Світу. Група H.

До сьогодні Португалія та Уругвай зіграли лише один офіційний матч – але це був плей-офф попереднього чемпіонату світу. У команди Сантуша були доволі неприємні спогади про цю гру: тоді чинні чемпіони Європи несподівано програли уругвайцям 1:2 та залишили турнір. Тепер вони мали гарний шанс поквитатися, але сьогоднішня зустріч точно обіцяла бути нелегкою, адже після нічиєї у першому турі команді Дієго Алонсо вкрай необхідно було набрати хоч якісь очки.

Фернанду Сантуш вирішив зробити три зміни у складі в порівнянні з минулим матчем. Так, на полі зʼявилися Пепе, Мендеш та Карвалью. Алонсо, у свою чергу, довірився Коатесу в центрі захисту, а також провів рокірування форвардів-ветеранів – Суарес залишився в запасі, Кавані почав зі стартових хвилин.

Португалія — Уругвай 2:0
Голи: Фернандеш, 54, 90+3 (пен.)

Португалія: Кошта — Канселу, Діаш, Пепе, Мендеш (Геррейру, 42) — Б. Сілва, Карвалью (Пальїнья, 82), Невеш (Леау, 69) — Фернандеш, Роналду (Рамуш, 82), Феліш (Нунеш, 82).

Уругвай: Рочет — Хіменес, Годін (Пеллістрі, 62), Коатес, Олівера (Вінья, 86) — Вальверде, Бентанкур, Весіно (Де Арраскаета, 61) — Варела, Кавані (Суарес, 73), Нуньєс (Гомес, 72).

Попередження:  Невеш, Феліш — Бентанкур, Олівера

Embed from Getty Images

Зі стартових хвилин команди швидко обмінялися напівмоментами за участі Карвальо та Олівери, проте згодом гра набула доволі очікуваного малюнку – Уругвай віддав мʼяч більш іменитому опоненту і сконцентрувався на грі у низькому блоці. Але не можна було сказати, що гра проходила у середині поля – ударів у грі вистачало, в основному, звісно, від гравців у червоних футболках. Тим не менш, до справжньої небезпеки у воріт Рочета підопічні Сантуша були доволі далекі.

А ось ледь не єдиний момент Уругваю був таки напрочуд гострим – Бентанкур підхопив м’яч у центрі поля, пройшов до штрафного майданчика, потім прослизнув між двома суперниками, вийшов віч-на-віч, але Діогу Кошта, що вискочив з воріт, парирував удар уругвайця. Португальці до кінця тайму запамʼяталися лише заміною Мендеша з-за травми – захисник ПСЖ пошкодився буквально на рівному місці, і замість нього ліву бровку вийшов закривати Геррейру.

Втім, не дивлячись на слабенький перший тайм, Португалія на старті другого зуміла відкрити рахунок. Бруну Фернандеш виконав подачу у штрафний майданчик на Роналду, який, як здалося на перший погляд, підрізав круглого у кут воріт суперника. Проте повтор показав, що Кріштіану таки не зумів торкнутися мʼяча, тому гол був перезаписаний на його екс-одноклубника по Манчестер Юнайтед.

Повівши у рахунку, португальці свідомо відійшли на гру другим номером, віддавши мʼяч Уругваю. Підопічні Алонсо одразу ж почали створювати свої моменти: спочатку Кавані не зумів влучити по мʼячу після подачі Варели, потім вже Кошта зумів впоратися з ударом Нуньєса. Тиск уругвайців наростав, і незабаром «європейських бразильців» вже рятувала стійка воріт – зʼявившийся на полі Максі Гомес з лінії штрафного майданчика після пасу Пельїстрі дуже щільним ударом у дотик пробив у каркас воріт португальців. Суарес і Де Арраскаета теж могли зрівнювати рахунок, втім удар Луїса влучив у сітку з зовнішнього боку, а з вистрілом десятого номера впорався Кошта.

Embed from Getty Images

Теорія, що це був не день Уругваю, підтвердилась у кінці поєдинку, коли Португалія у одній із своїх нечисленних атак зуміла заробити пенальті – мʼяч влучив у руку Хіменеса. До точки замість вже заміненого на той час Роналду підійшов Фернандеш, який оформив дубль у сьогоднішній зустрічі, майстерно перегравши голкіпера уругвайців. На останніх хвилинах команда Сантуша легко могла оформлювати розгром, а сам Бруну – хет-трик, втім штанга та Рочет завадили хавбеку МЮ.

2:0 – Португалія здобуває другу перемогу на Мундіалі, і також гарантує собі участь у плей-оф турніру, достроково виходячи з групи. Гра «європейських бразильців», звісно, ще вкрай далека від ідеалу, і сьогодні їх суперник точно зіграв не гірше, але саме здатність португальців добувати результат може допомогти команді уже в стадіях на виліт. Уругвай хоч і здобув лише одне очко у двох турах, шанси свої ще не втратив.

Новини партнерів

Комментарии: