Символічна збірна групового етапу ЧС-2022

Групова стадія – лише початковий етап чемпіонатів світу, де звитяги все ж забуваються після зіграних вирішальних матчів плей-оф. Кращі з кращих також визначаються лише в іграх на виліт, однак не відзначити найефективніших гравців перший двох тижнів буде точно неправильно.

Embed from Getty Images

Голкіпер

Войцех Щенсний (Польща)

Забудьте про Левандовського – ось справжній герой польської збірної. Завдячувати виходу команди в плей-оф слід саме голкіперу, адже цю путівку поляки здобували зі скрипом. Ще один пропущений гол – і проти Франції грала б Мексика. Войцех двічі рятував з пенальті та багато разів з гри.

Захисники

Ашраф Хакімі (Марокко)

Після перегляду матчів Марокко важко назвати Хакімі захисником. Він випалював усю праву бровку та допомагав атаці, що певною мірою допомогло африканцям сенсаційно посісти перше місце у квартеті.

Йошко Гвардіол (Хорватія)

Не по роках зрілий Гвардіол видав класні перформанси у матчах групи, а у вирішальній грі з Бельгією взагалі став тим, хто забезпечив збірній таку необхідну нічию. Маска, з якою грає Йошко, тепер додає йому лише ще більшої брутальності.

Гаррі Магвайр (Англія)

Так, вам не здалося. Магвайр – один з найнадійніших центрбеків цього турніру. Можливо, це трапилося через низький рівень суперників, але хіба це колись було вагомим фактором при виборі індивідуальних нагород?

Альфонсо Девіс (Канада)

Єдиний футболіст у цьому списку, який вилетів на груповій стадії. Звинувачувати у цьому результаті Девіса – остання справа. Здається, Альфонсо діяв на усіх можливих позиціях, а без нього команда взагалі могла завершити свої виступи з антирекордними показниками.

Півзахисники

Каземіро (Бразилія)

Каземіро на ЧС встиг зробити все – як в обороні, так і в атаці. Хавбек «МЮ» точно став найкращим опорником на цьому турнірі, керуючи розвитком векторів атак Бразилії.

Антуан Грізманн (Франція)

Ще одне, ймовірно, дивне рішення, але пояснюємо – так, Дешам використовує Грізманна в центрі поля у ролі, по суті, Поля Погба. Антуан на диво чудово справляється зі своїми обов’язками, компенсовуючи найголовнішу втрату французів.

Бруну Фернандеш (Португалія)

Ну а от тут суперечок точно не повинно бути. 2+2 на груповій стадії – шалений показник Бруну, який тягне на собі португальців. Якщо в плей-оф ще й повністю розкриється Роналду, то плеймейкерські здібності Фернандеша взагалі можуть стати ключовими у майбутній сенсації.

Нападники

Коді Гакпо (Нідерланди)

Гакпо з ПСВ – головне відкриття ЧС. «МЮ» вже, напевно, кусає лікті, що не придбав нідерландця влітку за тепер смішні вже 20-30 мільйонів євро. Коді своїми виступами у групі ціну підняв вдвічі, якщо не втричі.

Кіліан Мбаппе (Франція)

Як би не критикували Мбаппе за поведінку поза футбольним полем, але безпосередньо під час матчів Кіліан все доводить своєю роботою. Форвард «ПСЖ» виділяється навіть на тлі зіркових партнерів, забезпечуючи результат для Дешама.

Альваро Мората (Іспанія)

3 голи, 2 з яких після виходу на заміну, роблять з Морати найефективнішого нападника цього ЧС. Альваро потрібно найменше часу з-поміж усіх гравців, щоб відзначитися забитим м’ячем.

Новини партнерів

Комментарии: