Бразилія – Республіка Корея. Робоча перемога феєричної збірної. ЧС-2022. 1/8 фіналу

Embed from Getty Images

По один бік поля – один із претендентів на титул. По іншу – одна з команд, які піднесли певну несподіванку. Чи продовжиться шлях за трофеєм? Чи продовжаться несподіванки? Можна було ставити ці запитання, але здавалося, що у Кореї немає жодного шансу. Ну а головною передматчевою подією, звичайно, стало повернення до Неймару. Не те, щоб без нього Бразилія не справлялася, але погодьтеся, подія.

Бразилія – Республіка Корея – 4:1

“Стедіум 974”.

Голи: Вінісіус (7), Неймар (13, з пен.), Рішарлісон (29), Пакета (36) – Пек Син Хо (75).

Бразилія: Алісон (Вевертон, 80), Мілітао (Дані Алвес, 63), Маркіньос, Тьяго Сілва, Данило (Бремер, 72), Каземіро, Пакета, Рафінья, Неймар (Родріго, 81), Вінісіус (Мартінеллі, 72), Рішарлісон.

Республіка Корея: Кім Сон Кю, Кім Мун Хван, Кім Мін Дже, Кім Юнь Квон, Кім Чжин Су (Хон Чхоль, 46), Хван Ін Бем (Пек Син Хо, 65), Чон У Ен (Сон Чун Хо, 46), Лі Дже Сон (Лі Кан Ін, 74), Хван Хі Чан, Сон Хін Мін, Чхо Кю Сун (Хван Ий Чо, 80).

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція).

Попередження: Чон У Ен

Бразилія приїхала на цей чемпіонат грати у футбол, тому цілком очікувано обрушила на корейців усю свою технічну міць. Технічна міць проявилася дуже швидко. Рафінья пронісся зоною правого інсайду, видав горизонтальну передачу на дальню штангу, а там Вінісіус підготував удар і пробив у дальній кут над воротарем та трьома захисниками.

Не встигли всі заспокоїтися, як Чон У Ен у штрафному майданчику врізав по нозі Рішарлісона. Клеман Тюрпен, не вагаючись, вказав на точку. М’яч передали Неймару. Неймар розбігся, зупинився перед м’ячем і по-піжонськи пробив трохи ліворуч від воротаря. Воротар з ударом не впорався. По суті, на цьому можна було б завершувати.

Embed from Getty Images

Але з цим не погоджувалися корейці. Вони не просто не розклеїлися, а й розлютилися. Підопічні Паулу Бенту вкрай агресивно пресингували, у тому числі й на чужій половині поля, вступали у боротьбу, стримували атакуючі пориви суперників, буквально вішаючись на бразильців пачками, і, звісно, шукали своїх шансів біля чужих воріт. Хван Хі Чан хльостко пробив здалеку – воротар не без зусиль перевів на кутовий.

Бразилія продовжила свою феєрію, в якій перевершила сама себе. На підступах до штрафного майданчика Рішарлісон, обігруючи опонента, влаштував справжнє шоу, тричі набивши м’яч головою, після чого зробив знижку, а сам кинувся до штрафного майданчика. Тим часом Маркіньос віддав Каземіро, а той, у свою чергу, повернув м’яч у штрафний майданчик Ришарлісону. Нападнику залишалося не схибити. Він і не схибив.

Після третього голу Бразилія стала настільки розкутою, наскільки можна бути розкутим на футбольному полі. Легкість, грація, швидкість, дуркування, фінти, забіги – це все про Бразилію. Оскільки рахунок команду Тіте вже не хвилював, збірна грала задля власного задоволення, показувала всякі технічні хитрощі. Словом, розважалася. При цьому в цій своїй розвазі Бразилія була дуже охайна в обороні, не дозволяючи корейцям щось вичавити з тих рідкісних моментів, які вони мали. Причому при обороні своїх воріт бразильці як справжні кудесники м’яча продовжували показувати трюки та йти у дещо легковажні обіграші. Якось це мало не випливло в гольовий пас супернику.

Embed from Getty Images

Четвертий гол відбувся, коли Вінісіус з лівого флангу м’яко підняв м’яч над газоном і віддав витончений парашут назад і в центр – Пакета не схибив.

У другому таймі Бразилія трохи зменшила оберти, але це зовсім не означає, що вона зрадила своєму стилю. Підопічні Тіте продовжували творити, тільки вже не так потужно, не з таким запалом.

Що ж Корея? Якщо в першій половині, незважаючи на розгромний рахунок, корейці все ж таки намагалися щось запропонувати у відповідь і часом навіть були відносно гострими, то в перерві підопічні Бенту, мабуть, усвідомили всю безнадійність свого становища і дещо загубилися на полі.

Втім, корейці все ж таки взяли себе в руки і вирішили, що залишати турнір потрібно з високо піднятою головою. У їхній ситуації це означав гол у ворота Бразилії. Правду кажучи, особливих шансів у них не було. Бразильці і на підступах до штрафного, і в самому штрафному, граючи, на техніці переривали всі загрози. Але дещо у корейців вийшло. Так, на 69-й хвилині Хван Хі Чан пробив здалеку – воротар відбив м’яч, а спробі добивання завадив Маркіньос.

Embed from Getty Images

А ось Пек Син Хо на 75-й хвилині вже ніхто не міг перешкодити. Корея подала штрафний, м’яч був вибитий, і Пек Син Хо, перебуваючи по центру за півкругом, потужно приклався до м’яча – м’яч із рикошетом влетів у сітку.

Бразилія немовби й не помітила цей гол. Продовжуючи загальне дуркування, Тіте вирішив замінити воротаря, щоб дати Вевертону ігровий час на турнірі. Що ж, Бразилія могла собі це дозволити. Вона взагалі все може собі дозволити. Ну, майже все.

Южномериканці не зупинялися і продовжували шукати щастя біля чужих воріт. Зазначимо гарний удар Дані Алвеса ножицями у падінні – удар заблокований. Власне, на цьому все. Розкішна Бразилія здобуває робочу перемогу.

Новини партнерів

Комментарии: