Весняна частина сезону УПЛ 2022/23, коли стартує і як готуються лідери

Українські вболівальники цього футбольного року встигнуть дуже скучити за матчами улюблених команд. На зимову паузу УПЛ пішла на місяць раніше через ЧС-2022. Тепер, звісно, всіх цікавить питання – коли ж розпочнеться весняна частина сезону? Ми вирішили полегшити пошуки уболівальників та докладно розповісти – хто, де і коли.

Фото UPL

І так, поїхали.

Хто лідирує

На зимові канікули українські клуби пішли, відігравши 15 турів. Щоправда, не всі. “Дніпро-1”, “Металіст-1925”, “Рух”, “Мінай”, “Інгульець”, “Львів” – зіграли 14 матчів. «Шахтар» та «Олександрія» – 13 матчів. Цим командам доведеться догравати матчі у процесі чемпіонату.

У турнірній таблиці УПЛ не все так спокійно. Несподіваний прорив “Дніпра-1” на перше місце (35 очок). Команда Олександра Кучера дивувала всю осінь. Перші шість турів не пропустили жодного м’яча у свої ворота. Програла лише 28 листопада «Кривбасу» з рахунком 2:1 (15-й тур). Далися взнаки втома і напруга.

Олександр Кучер. Фото Дніпро-1

«Шахтар» на другому рядку (30 очок), але в запасі ще два матчі. Третє місце посіли кияни з 30-ма очками, але всіма зіграними матчами. У зоні вильоту у нас «Інгульець», «Чорноморець» та «Львів».

Плани на січень-лютий

«Дніпро-1» проведе зимовий збір у Туреччині з 8 січня по 7 лютого з перервою в кілька днів. Клуб уже запланував сім товариських матчів із командами Грузії, Узбекистану, Словенії, Чорногорії та Латвії.

У Туреччину вирушить і «Шахтар» (з 10 січня по 9 лютого). “Гірники” планують провести 6-7 товариських матчів. Попередньо з “Аустрією” (Австрія), “Копером” (Словенія), “Лудогірцем” (Болгарія), “Марибором” (Словенія). Як повідомив тренерський штаб «Шахтаря», на зборах головне завдання – максимально відновити та повернути до ладу всіх травмованих футболістів.

Команда Мірчі Луческу збирається після канікул 13 січня на традиційний медичний огляд, після якого вирушить до Кончі-Заспи, де витратить кілька днів на відновлювальні процедури та тренування. А з 20 січня по 20 лютого налаштовуватиметься на весняну частину чемпіонату в Туреччині. Мірча Луческу планує жорсткі виснажливі тренування та 12 спарингів. Попередньо, у футболістів буде лише два чи три дні вихідних. Ось так все серйозно.

Звичайно, про трансфери лідери УПЛ також не забувають. Але це вже зовсім інша історія.

Рестарт сезону має відбутися 4 березня. Цього дня заплановано матчі всіх команд. Місце та час проведення матчів поки не уточнюється. Чекаємо з нетерпінням.

Новини партнерів

Комментарии: