“Золотий м’яч-2023” – хто кандидати на нагороду?

Невезучий поляк, щасливий аргентинець, працьовитий француз

Не встиг Карім Бензема звикнути до думки, що він володар «Золотого м’яча-2022», як уже багато хто запитує – а хто отримає нагороду наступного року. Стверджувати ще рано, а міркувати та прогнозувати – ідеальний час. Поки що ми найбільше відштовхуємося від результату ЧС-2022. Проте, не лише Мессі та Мбаппе можуть претендувати на нагороду.

  1. Антуан Грізманн

Антуан виблискував на ЧС-2022, тягнув збірну Франції до фіналу та отримав найвищу оцінку серед топ-футболістів. Срібний призер Грізманн – найкращий асистент мундіалю.

Embed from Getty Images

У «Атлетіко» «маленький принц» на старті сезону мав проблеми. Але все різко змінилося вже у жовтні. Антуан, нарешті, виглядає впевнено у складі «матрацників», регулярно грає та роздає асисти. У Ла Лізі футболіст провів 18 матчів, забив шість голів і віддав стільки ж асистів. Якщо у француза так добре йтимуть справи й надалі, він точно потрапить до списку претендентів на «Золотий м’яч-2023».

  1. Мохамед Салах

Єгиптянин пролетів повз ЧС-2022. Та й стартував у сезоні 2022/2023 Салах не на високому рівні. Але вже восени гравець «Ліверпуля» повернувся до своєї колишньої форми. У жовтні відвантажив «Рейнджерсу» три голи та один «Аяксу» у Лізі чемпіонів. В АПЛ вразив ворота “Наполі”, “Лідса”, “Астон Вілли” (по одному голу), а “Тоттенхему” вбив дубль. Салах уже взяв Кубок Англії. Його переможний гол у ворота “Манчестер Сіті” всі пам’ятають.

Embed from Getty Images

Салах не витрачав сили у Катарі на відміну від інших зоряних футболістів. Відповідно, єгиптянину не потрібно більше часу на розгойдування в січні-лютому. Мохамед отримав фору перед іншими претендентами у перегонах за нагородою.

  1. Ерлінг Холанд
Embed from Getty Images

Якщо Холанд продовжить також забивати і далі, він має шанс потрапити до списку претендентів на «Золотий м’яч-2023». В АПЛ Ерлінг провів 19 матчів та забив 25 голів. У Лізі чемпіонів – чотири матчі, п’ять голів. Навіть при тому, що норвежець не взяв участь у ЧС-2022, все йде до того, що він може виграти гонку у Мессі та Мбаппе. У списку кандидатів на «Золотий м’яч-2022» Холанд посів 10 місце. Подивимося, що буде у 2023 році.

  1. Роберт Левандовський

Скільки разів польський футболіст пролітав повз «Золотий м’яч». Адже Роберт справді його заслужив у 2020 році (завадила пандемія). Прикро, звісно.

Embed from Getty Images

Бажання все-таки здобути нагороду змусило футболіста вийти із зони комфорту, залишити таку зрозумілу йому Бундеслігу та вирушити підкорювати Ла Лігу. У «Барсі» Роберт швидко адаптувався і продовжує забивати на радість уболівальникам та клубу. Нинішнього сезону поляк провів 15 матчів у Ла Лізі та забив 13 голів. У Лізі чемпіонів – п’ять матчів, п’ять голів. Левандовськи, звичайно, відстає від Холанда, але є маленький плюс. Роберт взяв участь у ЧС-2022. Збірна Польщі розчарувала нас, не потрапила навіть до 1/4 фіналу. Але на рахунку Роберта є чотири матчі та два голи. Це, можна сказати, великий успіх для нападаючого у складі збірної. Адже на мундіалі 2018 року йому так і не вдалося забити.

Якщо у 2023 році Левандовський не провалиться у «Барселоні», можливо ми побачимо його в списках претендентів. Ну а в найоптимістичніших прогнозах – із «Золотим м’ячем» у руках.

  1. Кіліан Мбаппе
Embed from Getty Images

Один із головних кандидатів на володіння «Золотого м’яча-2023» – нападник збірної Франції та ПСЖ Мбаппе. Думаю, зі мною багато хто погодиться, у Катарі Кіліан сяяв. Француз провів сім матчів та забив вісім голів. Став срібним призером ЧС-2022, поступившись золотом своєму одноклубнику Ліонелю Мессі. У Лізі 1 у Мбаппе теж все добре – 17 матчів, 13 голів. У Лізі чемпіонів Кіліан відіграв у нинішньому сезоні шість матчів та забив сім м’ячів. Чим не кандидат на «Золотий м’яч-2023»?

  1. Ліонель Мессі

Звичайно, якби Ліонель отримав «Золотий м’яч-2022» і став би через місяць чемпіоном світу – це було б більше, ніж вау. Але хорошого потроху. Мессі дуже довго йшов до золота чемпіонату світу. А “Золотих м’ячів” у футболіста багато. На даний момент Мессі єдиний у світі семиразовий володар нагороди.

Embed from Getty Images

У 2022-му році Мессі взагалі не потрапив до списку претендентів на приз. Цього разу Роналду випередив Ліонеля, ставши на 20-му місці серед кандидатів. Власне, не дивно. Сезон аргентинця 2021/2022 у ПСЖ можна сміливо назвати провальним. Але вже до літа 2022 року футболіст скинув із себе всі образи на «Барсу», адаптувався до Ліги 1 і ми знову побачили колишнього Мессі.

Ліонель провів у Лізі 1 у нинішньому сезоні 15 матчів, записав на свій рахунок вісім голів та десять асистів. У Лізі чемпіонів – п’ять матчів, чотири забиті м’ячі. Більш ніж добре для того, щоб претендувати на восьмий «Золотий м’яч».

Новини партнерів

Комментарии: