Михайло Мудрик: чим цікавий гравець, за якого заплатили 100 млн. євро

В останні дні ім’я Михайла Мудрика неабияк прогриміло на футбольному горизонті. І не дивно, адже він став першим українським гравцем, за трансфер якого заплатили 100 млн. євро.

Великі гроші – не рідкість у європейському футболі. Проте, українські гравці не такі звичні до рекордних цифр. Як і українські гемблери, здивовані виграшами, які пропонує програмне забезпечення казино Віп.

Embed from Getty Images

Швидкий шлях до 100 мільйонів

Зараз Михайлу Мудрику 22 роки.  Футболіст родом із Краснограда Харківської області. Юнацьку кар’єру він розпочинав у харківському клубі “Металіст”, потім перейшов до “Дніпра” і, нарешті, до “Шахтаря”.

Саме у складі останнього Мудрік дебютував у 2018-му році. Першим виходом на поле у дорослому складі для Мудрика став матч ⅛ Кубка України, в якому Михайло замінив Жуніора Мораеса.

Надалі Михайло став для “Шахтаря” цінним орендним активом. Донецький клуб кілька років поспіль здавав футболіста в оренду охочим. Михайло змінив такі клуби як:

  • київський “Арсенал”;
  • чернігівська “Десна”.

У перервах між клубами вінгер дебютував в основному складі “Шахтаря” у Прем’єр-лізі, був визнаний найкращим гравцем “Шахтаря” у голосуванні вболівальників, став лідером команди і навіть отримав визнання як найкращий футболіст України.

У січні 2023-го стало відомо, що “Шахтар” веде переговори з лондонським “Арсеналом” про трансфер Михайла. Однак “Арсенал” відмовився платити 100 мільйонів, які були запрошені за Мудрика. Тоді назустріч вимогам пішов “Челсі”, втерши носа своїм лондонським суперникам.

Чим цікава угода

Трансфер Мудрика побив одразу кілька рекордів – як в українському футболі, так і в британському.

Так для України Михайло став першим гравцем, за якого заплатили такі гроші. Попереднім українськими гравцями, за яких найбільше заплатили, були Андрій Ярмоленко та Андрій Шевченко. Так “Боруссія Дортмунд” заплатила “Динамо” за Ярмоленка 2017-го “всього” 25 млн євро. А Шева перейшов із “Мілану” до “Челсі” у 2006-му році за 30,8 мільйона фунтів стерлінгів – еквівалент 44 млн євро за тодішнім курсом. 

Ще одним рекордом вважалася продаж “Шахтарем” бразильця Фреда. 2018-го за нього заплатив 59 млн євро “Манчестер Юнайтед”.

Щодо британських рекордів, то Мудрік став другим найдорожчим зимовим трансфером в англійській Прем’єр-лізі. 

Які перспективи Михайла Мудрика

Футболіст уже провів своє перше тренування з новим клубом. Повідомляється, що останнім часом Михайло багато тренувався, але мало виступав у актуальних матчах.

Очікується, що “Челсі” випустить Мудріка на підлозі вже у найближчих матчах. Передбачається, що дебютом стане запланований матч із Ліверпулем.

Після цього можна буде говорити про перспективи гравця у новому клубі. У будь-якому разі футболіста, за якого виклали стільки грошей – точно ніхто не планує тримати на лаві запасних.

Новини партнерів

Комментарии: