З Мейсона Грінвуда знято всі звинувачення, але Манчестер Юнайтед не поспішає повертати кращого завершувача атак 2021 року

Де продовжить кар’єру один із найталановитіших молодих футболістів Англії. З 21-річного футболіста суд зняв усі звинувачення. Мейсон Грінвуд вільний. Проте «Манчестер Юнайтед» не в захваті від можливого повернення гравця. Пропонуємо вам згадати, як все починалося і розглянути кілька варіантів продовження кар’єри нападаючого «червоних дияволів».

Навчився забивати раніше, ніж читати

Як і більшість хлопчаків, у дитинстві Грінвуд не розлучався з м’ячем, дивився усі матчі улюбленої команди та уявляв себе на «Олд Траффорд». Маленький Мейсон набагато раніше навчився віртуозно поводитися з м’ячем і забивати голи, ніж читати та писати. Будучи ще дошкільником, Мейсон справив враження своєю технікою та швидкістю на скаутів «Манчестер Юнайтед», які взяли його в центр розвитку маленьких футболістів. Після того, як Грінвуд забив десять голів за один матч дитячій команді “Манчестер Юнайтед”, його забрали до академії. У сім років він спокійно вражав ворота суперників, які були старші за нього на чотири-п’ять років. У цей час Мейсон встигав регулярно відвідувати секцію легкої атлетики. У 12 років юнак встановив рекорд (серед дітей віком до 13 років) на дистанції 100 метрів.

Холоднокровний і впевнений, із відмінним гольовим чуттям футболіст у 17 років вирушив із основною командою «червоних дияволів» на міжсезонний товариський турнір у США. Повернувшись додому, Грінвуд підписав свій перший контракт із «Манчестер Юнайтед». Нападнику знадобилося кілька місяців, щоб вписатися в основу і почати захоплювати своїми голами всю Англію. У 19 років Грінвуд став наймолодшим футболістом “червоних” у Лізі чемпіонів.

Embed from Getty Images

Восени 2021 року Поль Погба зізнався, що Мейсон став «Кращим завершителем атак». Грінвуд стрімко наближався до звання найрезультативнішого футболіста «Манчестер Юнайтед». без, читанням гри, відкриванням під передачі.Перераховувати круті якості Грінвуду можна довго Якщо кількома словами – один з найефективніших і результативних молодих футболістів.

Фатальний січень 2022-го

А в січні 2022 року всі надії Грінвуда та «Манчестер Юнайтед» впали. Поліція Манчестера порушила кримінальну справу проти Мейсона. Дівчина футболіста Харрієт Робсон звинуватила його у сексуальних домаганнях та нанесенні тілесних ушкоджень. Все це підкріпило відео на своїй сторінці у соціальних мережах. Через деякий час поліція додала ще один пункт до звинувачень – загроза вбивством. Щоправда, наступного дня Робсон видалила відео. А її батько заявив, що обліковий запис його дочки був зламаний. Незважаючи ні на що, розслідування не зупинили, а Грінвуд замість «Олд Траффорд» вирушив до в’язниці.

Embed from Getty Images

Слава недовговічна. Від Грінвуда відвернулися практично всі гравці Манчестер Юнайтед. Звісно, футболіста усунули від тренувань. Однак профіль Грінвуда не прибрали. З футболістом розірвали контракти усі рекламні компанії. Через місяць Мейсона випустили із в’язниці під заставу, а розслідування тривало. Восени 2022 року Грінвуд знову потрапив у скандал і в’язницю. В усьому виною стала дивна поведінка футболіста. Мейсон зустрівся з Харрієт Робсон і подарував дівчині дорогі подарунки. Адже за законом він не мав права навіть близько наближатися до дівчини.

«Манчестер Юнайтед» думає

Першого лютого 2023 року з Мейсона зняли всі звинувачення. Щоправда, ніхто не сказав, що футболіст не винний. Є підозри, що обидві сторони конфлікту досягли домовленості. Погодьтеся, дуже підозріло виглядає відмова головних свідків від надання свідчень та відкликання всіх звинувачень. Зрештою судовий процес зупинили. Мейсон вільний і, за ідеєю, чистий перед законом. Але що ж далі? Незважаючи на те, що Грінвуд досі офіційно є футболістом “Манчестер Юнайтед”, клуб не поспішає з висновками. “Червоні дияволи” оголосили про рішення провести своє розслідування. А це означає, що Мейсон не може повернутися до тренувального процесу. Та й футболісти команди не налаштовані на теплий прийом гравця.Pershoho lyutoho 2023 roku z Meysona znyaly vsi zvynuvachennya.

Контракт Грінвуда з «Манчестер Юнайтед» діє до літа 2025 року. Немає сумнівів, що Тен Хаг гостро потребує такого талановитого нападника. Мейсон рік не грав, але регулярно тренувався. За умови повернення футболіста до команди він зміг би вже восени влитися в ігровий процес. Але чи готове «МЮ» ризикувати своєю репутацією?

Embed from Getty Images

Цікаво, що у заявці на сезон 2022/2023 «Манчестер Юнайтед» включив Грінвуда до складу молодіжної команди. І це при тому, що футболіст перебував під слідством. Теоретично, Грінвуд може через деякий час розпочати тренування в молодіжці. Через десять днів після звільнення Грінвуда Тен Хаг таки зателефонував до футболіста, але нічого конкретного не повідомив. Усі очікують на рішення керівництва.

Якщо Манчестер Юнайтед відмовиться від Грінвуда, футболіст точно без роботи не залишиться. Потренується з молодіжкою чи індивідуально, а влітку тихо, не привертаючи уваги, поїде, наприклад, до Китаю, США чи Близького Сходу.

У складі манкуніанців Грінвуд провів 129 матчів, забив 35 м’ячів та віддав 12 асистів.

Новини партнерів

Комментарии: