Гвардіол засмучує Гвардіолу. РБ Лейпціг 1:1 Манчестер Сіті. Ліга Чемпіонів 1/8 фіналу

Вдруге у своїй історії “Манчестер Сіті” та “РБ Лейпциг” зійшлися у протистоянні в рамках Ліги Чемпіонів. Перше їхнє протистояння було рік тому і тоді команди обмінялися перемогами при рідних трибунах на груповому етапі, але заради справедливості варто згадати, що виїзна гра для містян вже не мала турнірного значення. Згадаймо, що відбувалося з командами до початку сьогоднішнього протистояння.

Embed from Getty Images

Дивлячись на Лейпциг, ми бачимо повторення минулого сезону. Провальний старт, згодом заміна головного тренера команди після поразки від Шахтаря 1:4, яку ми чудово пам’ятаємо. Новий наставник бугаїв, Марко Розе зміг направити свою команду на правильний шлях, вивів її у плей-офф та налагодив хороші показники у Бундеслізі. Однак напередодні сьогоднішнього матчу німці мають великі проблеми з травмами ключових гравців. Не допоможуть команді Дані Ольмо, Діало та капітан команди Гулачі, а головна зброя бугаїв Нкунку, який оформив хет-трик у ворота Манчестер Сіті рік тому, лише відновився від травми та розпочне матч із лави. Головному тренеру і справді не позаздриш.

З іншого боку, у нас є Манчестер Сіті. В АПЛ у них цього сезону все складається не так добре, дві перемоги над прямим конкурентом Арсеналом мали вселяти впевненість, але вона змінилася невизначеністю після нічиєї з аутсайдером чемпіонату. У матчі не візьмуть участь Ляпорт, Стоунз і головний розпорядник Кевін де Брюйне, хоча останній після ЧС частенько опинявся на лавці через невиразну гру. Проте найголовніша зміна у Манчестер Сіті з попереднього року – Ерлінг Холланд. Нарешті, у Пепа з’явився справжній бомбардир, зброя, якої можливо Пепу і не вистачало для підняття «вухатого».

«РБ Лейпціг» – «Манчестер Сіті» 1–1 :


Голи: Гвардіол (70) – Марез (27).


“РБ Лейпціг”: Блазвік, Клостерман (Хендрікс 46), Орбан, Гвардіол, Халстенберг (Раум 89), Шлагер (Хайдара 82), Лаймер, Форсберг (Нкунку 66), Собослай, Вернер, Андре Сілва (Поуль).
“Манчестер Сіті”: Едерсон, Аке, Діаш, Аканджі, Уокер, Гюндоган, Родрі, Гріліш, Брнардо Сілва, Марез, Холанд.


Арбітр: Сердар Гозюбіюк (Нідерланди).

Жовті картки: Хендрікс.

З перших хвилин ніхто з команд не помчав уперед, стрімголов. Малюнок гри було визначено заздалегідь і команди чемно його дотримувалися. «Манчестер Сіті» взяв м’яч під свій контроль, а господарі з радістю на це погодилися і намагалися використати пресинг та швидкі контратаки.

У перші 10 хвилин команди обмінювалися невиразними спробами вийти на ударну позицію. «Лейпциг» робив це через далекі закидання на фланги, а Сіті за рахунок розтягування опонента по ширині поля, в чому їм сильно допомагала тактика обрана Пепом Гвардіолою у 3 центральні захисники.

Гриліш весь перший тайм робив те, що в нього виходить на найвищому рівні – заробляв фоли на собі в надії на стандарти, але він, певне, забув, що кращого виконавця цих ударів в особі Кевіна де Брюйне сьогодні немає. Хоча й справді перший удар у площину воріт сьогодні прийшовся після подачі з кутового, Рубен Діаш пробив по центру. У «биків» навіть майже вдалося швидко відреагувати в контратаці. Андре Сілва міг замикати подачу з правого флангу, але офсайд.

Наступні 10 хвилин команди грали у режимі «круїз контролю». “Сіті” контролював м’яч, а “Ред Бул” вже навіть перестав пресингувати, а також заробив черговий офсайд. Все вказувало на те, що Розі треба якось пожвавити команду, адже так пасивно грати при своїх трибунах не можна.

Перша позиційна атака від «РБ Лейпциг» сталася на 25-й хвилині і призвела до гольової атаки… «Манчестер Сітін». Шлягер обрізався у звичайній передачі, чим скористався Гриліш, видавши розрізаючий пас у бік Мареза на шляху якого включився Гюндоган і п’ятою переправив м’яч між ніг.

Після пропущеного голу господарі спробували почати пресингувати, але гості раз у раз карали їх через відкриті зони за спинами. Внаслідок чого заробили кутовий, який мало не закінчився голом, але ніхто не відгукнувся на простріл від Родрі. Городяни щоразу прощали суперника. “Лейпциг” спав, але не спали його фанати, прикрасивши трибуну великим банером з написом “ми на шляху до Стамбула”. Як шкода, що поки що на цьому шляху лише команда з Англії.

Мабуть, протягом першого тайму Розі знайшов слабку зону в тактиці Пепа. Нею виявився лівий фланг оборони городян, де Аке допомагав у обороні Гриліш, коли протилежному фланзі напарником Акажи був оборонніший Вокер. Ключем до цього замку, на думку тренера господарів, мав стати Хендрікс, який замінив Клостермана.

Не знаю, що сказав Розі у перерві своїй команді, але на другий тайм вийшов інший колектив. Сміливіший і зухваліший. Хоча першого удару завдали гості після перехоплення, але далі небезпека походила виключно від господарів. На відміну від першого тайму, господарі почали бити по воротах і Хендрікс, який вийшов на заміну, міг забивати двічі, але трохи не щастило. «Сіті» намагався на це заспокоїти гру через контроль, але в цьому таймі у «Лейпцигу» вже почав виходити пресинг за допомогою якого на ударну позицію вийшов Андре Сілва, але Едерсон парирував.

Здавалося б що Гвардіоле настав час реагувати на те, що відбувається, але реагував сьогодні лише Розі. Він освіжив напад за рахунок Нкунку, а контроль м’яча перейшов до підопічних Розі. Натиск на ворота «Сіті» призвів до шикарного дальнього удару Сабослаї після чого пішов кутовий під час розіграшу якого Гвардіол вистрибнув у «стратосферу імені Кріштіану Роналду» і забив м’яч у ворота.

Глядачі чекали на продовження від «РБ Лейпциг» або будь-яких рішень від Гвардіоли, проте залишок матчу видався максимально нудним на події. Забивши гол, господарі поля взялися за початкову тактику та віддали м’яч гостям. Англійці контролювали його, але це не призвело ні до чого більш ніж «напівмоменти».

Ми побачили у цьому матчі два полярні тайми, в яких одна з команд виглядала безпорадно на тлі іншої та навпаки. Гвардіолі потрібно буде задуматися, якщо він хоче у свій 7-й рік у «Ман Сіті» виграти «вухатого». А Розі може занести цей матч собі в актив, хоч і старт був гнітючий, але він показав гнучкість і зміг змінити хід гри дже при неоптимальному складі. Як же добре, що у другому таймі господарі змогли повернуться в гру, адже тепер не фак, що англійці «на шляху до Стамбула».

Новини партнерів

Комментарии: