Сімеоне встановив новий рекорд за кількістю матчів на чолі з “Атлетико”

Дієго Сімеоне встановив новий рекорд на посаді тренера Атлетіко Мадрид у суботу, провівши свою 613-у гру за клуб проти Севільї в Ла Лізі на стадіоні Метрополітано.

Embed from Getty Images

54-річний аргентинець випередив покійну легенду клубу Луїса Арагонеса на 612, і в супроводі власних дітей син Арагонеса перед початком матчу вручив йому пам’ятну футболку на честь нового рекорду.

«Легенда Сімеоне», — було написано на спині футболки та на електронних дисплеях навколо стадіону, коли вболівальники «Атлетіко» скандували ім’я свого тренера на знак вдячності за його службу.

Сімеоне, який грав за клуб у півзахисті протягом двох періодів, став тренером у 2011 році.

Сімеоне, відомий своїм змагальним, а часом і грубим стилем, допоміг «Атлетіко» виграти Ла Лігу в 2014 і 2021 роках, а також Кубок Іспанії в 2013 році.

Тренер створив «Атлетіко» як команду, здатну боротися з грандами «Реал Мадрид» і «Барселона» за внутрішні нагороди.

До ери Сімеоне останній раз вони вигравали Ла Лігу та Кубок Іспанії в 1996 році, коли зробили внутрішній дубль під керівництвом Радомира Антича.

Сімеоне також вивів «Атлетіко» до фіналу Ліги чемпіонів 2014 та 2016 років, але його команда зазнала поразки в обох проти запеклого суперника «Реала».

Він привів клуб до тріумфів Ліги Європи в 2012 і 2018 роках, а також до двох Суперкубків Європи.

Цього сезону «Атлетіко» зазнав невдоволення, не зумівши взяти участь у боротьбі за титул і вибувши з групового етапу Ліги чемпіонів, і є припущення, що правління Сімеоне може закінчитися влітку.

Новини партнерів

Комментарии: