Челсі перериває переможну серію Борусії. Челсі 2:0 Борусія Дортмунд. Ліга Чемпіонів 1/8 фіналу.

Ось і настав день матчів-відповідей 1/8 Ліги Чемпіонів, день, коли стануть відомі імена перших учасників 1/4 і імена перших команд які покинули турнір. Сьогодні моя увага спрямована на протистояння Челсі з Борусією Дортмунд. Перший матч закінчився сухою, мінімальною перемогою “шершнів” на домашньому стадіоні. Давайте розберемося в якому стані команди підійшли до матчу-відповіді і які були шанси на успіх у однієї та іншої команди.

Embed from Getty Images

Борусія під керівництвом колишнього скаута та помічника Юргена Клоппа – Едіна Терзича має серію з 10 перемог та претендує на найвищі позиції у всіх змаганнях, у яких бере участь. Всі гравці перебувають у прекрасній формі і здається, що навіть продаж Ерлінга Холланда ніяким чином не відобразився на результативності команди – гольовий момент може прийти від будь-якого гравця. У останньому матчі Бундесліги команда Терзича перемогла конкурентів у вигляді ще одного учасника 1/8 Ліги Чемпіонів, РБ Лейпциг. Борусія підходить до зустрічі маючи чудові результати та в прекрасному розташуванні духу.

Челсі в свою чергу підійшов до матчу в абсолютно протилежному становищі. Настрій у стані “аристократів” нижче ніж коли-небудь. Підопічні Грема Поттера постійно пристосовавшись до опонентів так і не знайшли власного стилю гри. Сподівання на те, що прийдуть нові гравці і все одразу зміниться на краще, не справдились, і наразі команда знаходиться на 10-му місці в АПЛ. Сьогодні це команда з багатьма питаннями і малою кількістю відповідей. Чи зможе відігратись команда, яка за 2 місяці забила всього 2 голи? Чи протримається Поттер до кінця сезону? Чи буде Кукурелья пасувати на Мудрика?

З мого опису вище можна подумати, що все вирішено ще до матчу і Боруссія точно пройде далі. Але головне не забувати, що це футбол і що кожен матч в ньому – окрема історія.

Embed from Getty Images

“Челсі” – “Борусія Дортмунд” 2-0 :

Голи: Стерлінг (43), Хаверц (пен. 53).

«Челсі»: Аррісабалага, Кукурелья, Кулібалі, Фофана, Чілуелл, Фернандес (Закарія 87), Ковачич (Пулішич 83), Джеймс, Фелікс (Галлахер 67), Хаверц , Стерлінг (Лофтус-Чік 8).

«Борусія Дортмунд»: Майер, Геррейро, Шлоттерберг, Зюле, Вольф, Джан, Ройс, Озкан (Байно-Гіттенс 64), Беллінгем, Брант (Рейна, 5), Алле (Маллен 77).

Арбітр: Маккелі (Нідерланди).

Жовті картки: Аррісабалага, Фернандес, Чілуелл, Кукурелья – Зюле, Вольф, Беллінгем.

Не типово для Ліги Чемпіонів, старт матчу був відкладений на 10 хвилин через затори. Гостьовий автобус запізнився.

Грем Поттер зумів здивувати, обравши нестандартну для себе тактику з Кукуреллою та Чілуеллом на одному фланзі у старті. Мудрик залишився на лаві запасних. Борусія в свою чергу взяла на матч свою найголовнішу зброю – своїх фанатів, які створили неймовірну атмосферу на початку гри.

Вже на 3-й хвилині Борусії далася взнаки затримка старту поєдинку, у Юліана Бранта сталася м’язова травма, очевидно через погану розминку. У цей момент нагадався фінал минулого розіграшу Ліги Чемпіонів, коли також через затримку старту поєдинку відчувалися проблеми у Ліверпуля.

На старті поєдинку гравці Челсі виглядали свіжіше та активніше. Кай Хаверц навіть міг відкрити рахунок, але, як уже звикли всі фани Челсі, не потрапив в площину.

Однак як би добре господарі не почали поєдинок, гостям вдалося взяти м’яч під свій контроль, чим на цілих 20 хвилин вдалося охолодити напір підопічних Поттера, доведя володіння м’ячем до непристойного проценту. Заслуга такого контролю повністю належить Джану та Беллінгему, які перегризли весь центр. Поки що в двобої найбільш перспективних півзахисників Беллінгем перемагає Фернандеса. А у відповідь на момент Хаверца, Марко Ройс міг забити з штрафного, але в прекрасному стрибку Кепа Аррісабалага відбив не менш прекрасний удар.

Тим не менш, хоча володіння м’ячем важливе, перемагає той, хто забиває. В кінці першого тайму у Челсі з’являлися моменти біля воріт “шмелів”. Головний план Поттера щодо гри з перенавантаженням лівого флангу атаки почав працювати. І після невдалих спроб відкрити рахунок з боку Хаверца і Чилуелла, Стерлінг нарешті зміг забити, хоча і з другої спроби, після прострілу з того ж самого лівого флангу. Команди пішли на перерву з рахунком 1:1 в протистоянні.

Багато до чого Едін Терзіч у перерві міг підготувати свою команду, але прив’язати руку Вольфа до тулуба він не міг. На самому початку другого тайму пенальті заробив Чилуелл потрапивши в руку Вольфа, виконуючи простріл з того самого лівого флангу. Кай Хаверц навіть примудрився не забити з пенальті, потрапивши вдруге за гру в штангу, але арбітр Маккелі врятував нерви всім фанатам Челсі, давши другий шанс пробити пенальті через порушення правил гравцями борусії під час удару. З другої спроби Хаверцу таки вдалося забити, пробиваючи в той самий кут. Забавно, що Кай пробивав обидва рази в стилі колишнього штатного пенальтиста «синіх» Жоржіньо

Боруссія спробувала швидко відреагувати на те, що відбувається, проте Белінгем трохи не потрапив наносячи удар з лінії воротарського майданчика, а удар того самого Вольфа знову в шикарному стрибку парирував Кепа Аріссабалага

Що ж, Челсі пройшов далі, насміхаючись з усіх передматчевих прогнозів. Гравці по ходу гри змогли переламати невдалий початок матчу, а фанати Челсі показали гостьовому сектору, що вони на Стемфорд Брідж. І як я писав на початку, кожен матч — це окрема історія, а в цій історії переміг Грем Поттер та його план на гру.

Новини партнерів

Комментарии: