Шахтар – Феєнорд. Майже нелогічна перемога «гірників» – українці і нідерландці розходяться миром. Ліга Європи.

Календарний 2023 рік поки що складається для донецького Шахтаря доволі вдало – не дивлячись на зимову втрату Михайла Мудрика. «Гірники» потихеньку налагоджують справи у внутрішньому чемпіонаті, здобувши шість очок у двох матчах (забивши при цьому неймовірні 11 голів), ну а в плей-оф Ліги Європи перший рубікон був пройдений: підопічні Йовічевіча у драматичному двобої вирвали путівку в 1/8 фіналу у французького Ренну. Тепер же треба було мірятись силами із нідерландським Феєнордом.

Тренеру «гірників» довелося зіштовхнутися з кадровими проблемами: Бондар, Михайличенко і Конопля не могли зіграти через дискваліфікацію, тому Йовічевіч залучив до стартового складу Тейлора, Матвієнка та Топалова у лінії захисту. На лівому фланзі півзахисту вийшов Криськів.

Шахтар — Феєнорд 1:1
Голи: Ракицький, 79 — Бульяуде, 89

Шахтар: Трубін — Тейлор, Матвієнко, Ракицький, Топалов — Степаненко — Зубков (Швед, 77), Бондаренко (Назарина, 90), Судаков (Петряк, 90), Криськів (Джурасек, 62) — Траоре (Келсі, 61).

Феєнорд: Велленройтер — Педерсен (Траунер, 58), Гертрейда, Ганцко, Гартман — Віффер, Кекчю, Шиманські (Пайшан, 74) — Джаханбахш (Бульяуде, 87), Данило, Ідріссі (Ділросун, 74).

Попередження: Віффер

Embed from Getty Images

Початок матчу пройшов у боротьбі за територіальну ініціативу, втім, як це часом трапляється у матчах рівних по силі команд, гра більше проходила у середині поля. Атаки обох команд були доволі далекими від гостроти, а подовгу тримати м’яч обидві команди могли лише на своїй половині поля. Десь із середини тайму пресинг гостей наче увімкнувся на більшу потужність – і Шахтарю стало важче. Феєнорд таки захопив ініціативу, втім, постійні подачі нідерландців майже не мали ефекту – «гірники» хоч і постійно, але доволі впевнено відбивалися. У першій половині гри запамʼятався лише момент Гартмана: м’яч прокотився повз дальню стійку, після удару Квіліндсі з носка з лівого флангу штрафного. Але загалом, тайм був доволі нудним, і закономірно завершився нулями на табло.

Після перерви Шахтар все так же не міг зачепитися за мʼяч – Феєнорд виглядав краще, і явно змушував нервувати вболівальників української команди. Джаханбахш завершував передачу з лівого флангу перед штрафним ударом під ближню стійку, але трохи не влучив. Згодом в гру вже вступив Трубін – м’яч завалювався за комірець Анатолію після удару Данило на завершення подачі з лівого флангу, але голкіпер Шахтаря дотягнувся.

Embed from Getty Images

Гра йшла явно не за наших сценарієм, і тим більш неочікуваним виглядало те, що відкрити рахунок зумів саме Шахтар. Подачу кутового з лівого флангу в падінні на ближньому куті воротарського майданчика ударом головою завершив Ракицький – 1:0! Сталося це незадовго до кінця основного часу, тому Феєнорд відразу побіг відіграватися, ну а Шахтар – грати на утримання. На жаль, десяти хвилин вистачило нідерландцям, щоб повернути паритет: декілька дивом змарнованих моментів, і все ж Бульяуде ударом головою завершив подачу з правого флангу від Пайшана, зрівнявши рахунок. Вже на третій компенсованій хвилині Гертрейда відправив мʼяч у ворота Шахтаря ще раз, але, на щастя для нас, у гравця суперників був офсайд.

1:1 – доволі важкий матч для «Шахтаря», і, будемо відвертими, цей результат є для нас скоріше позитивним. Через тиждень, вже на виїзді, «гірники» спробують здобути путівку у чвертьфінал, і сподіваємося, українська команда зможе в черговий раз приємно здивувати усіх своїх вболівальників.

Новини партнерів

Комментарии: