FIFA затвердила новий формат Чемпіонату світу

Розширений Чемпіонат світу з футболу 2026 року в Північній Америці розпочнеться з 12 груп по чотири команди, що є зміною початкового запланованого формату з 16 груп по три команди, оголосила всесвітня футбольна організація ФІФА.

Embed from Getty Images

«Переглянутий формат зменшує ризик змови та гарантує, що всі команди зіграють мінімум три матчі, водночас забезпечуючи збалансований час відпочинку між конкуруючими командами», — заявили у ФІФА щодо формату першого Чемпіонату світу з 48 командами замість 32.

Це означає, що буде зіграно 104 матчі, що значно більше порівняно з 64 іграми минулорічного турніру. Початковий план ФІФА на 2026 рік, коли Чемпіонат світу пройде в США, Канаді та Мексиці, передбачав 16 груп по три команди, з яких дві найкращі вийшли б у 1/32 фіналу.

Новий формат означає, що дві найкращі команди в кожній групі пройдуть до плей-офф разом із вісьмома найкращими командами, які посіли треті місця. У підсумку фіналісти, а також команди, які посядуть третє і четверте місця, зіграють загалом вісім ігор замість нинішніх семи.

Рішення було прийнято після драматичного групового етапу на турнірі в Катарі, який переконав ФІФА в необхідності переосмислення.

«Групи з чотирьох команд були абсолютно неймовірними до останньої хвилини, останнього матчу», — сказав у грудні президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Рішення було оголошено у вівторок, 14-го лютого після засідання Ради ФІФА в столиці Руанди Кігалі, на якому було підтверджено, що наступний фінал ЧС серед чоловіків відбудеться в неділю, 19 липня 2026 року.

Очікується, що Інфантіно запропонують на новий чотирирічний термін на посаді президента, оскільки він не матиме жодних конкурентів у переобранні на конгресі ФІФА у четвер.

Новини партнерів

Комментарии: