Холанд на 5 “голів” вище суперників. Манчестер Сіті 7 – 0 Ред Булл Лейпциг. Ліга Чемпіонів 1/8 фіналу.

Ось і настала гра-відповідь 1/8 Ліги Чемпіонів між Манчестер Сіті і Ред Булл Лейпциг. Перша гра у Німеччині закінчилася нічиєю. У першому таймі гру контролювали підопічні Пепа Гвардіоли, відкривши рахунок, а після перерви Марко Розе зміг перезапустити свою команду, чим і зміг зрівняти рахунок до підсумкового 1-1.

До другого протистояння Пеп Гвардіола підійшов маючи добрі результати в останніх матчах, перемігши у чотирьох матчах із загальним рахунком 10-1. Варто відзначити порожній лазарет городян та гарну форму Філа Фодена, який відзначився чотирма голами та асистом за останні два тижні.

Марко Розе, у свою чергу, довелося зіткнутися з труднощами через травми Шлягера та Нкунку, хоча повернення Дані Ольмо і могло б вирішити одну з цих проблем. За останні пару тижнів команда мала, в основному, позитивні результати, проте поразка від прямого конкурента в особі Борусії Дортмунд явно не могла позитивно позначитися на психологічному стані команди.

 

Embed from Getty Images

“Манчестер Сіті” – “РБ Лейпциг” 7-0:

Голы: Голанд (22, 24, 45+2, 53, 57), Гюндоган (49), Де Брюйне (90+2)


«Манчестер Сіті»:
 Едерсон, Аке, Діаш, Аканджи, Стоунз (Гомес, 63), Гюндоган (Марез, 55), Родрі (Філліпс, 63), Гріліш (Фоден, 55), Бернардо Сілва, Де Брюйне , Голанд (Альварес, 63).
«РБ Лейпциг»:
 Блазвік, Раум, Орбан, Гвардіол, Генріхс (Клостерманн, 80), Хайдара (Сімакан, 63), Лаймер, Кампль, Форсберг (А.Силва, 63), Собослай (Ольмо, 72), Вернер (Поульсен, 63).

Арбитр: Славко Вінчіч (Словаччина).

Жовті картки: Де Брюйне, Аканжи – Гендрікс, Вернер.

Після чудового лазерного шоу перед початком матчу, стало зрозуміло які висновки зробили тренери за підсумками першої зустрічі. Манчестер Сіті вийшов із чотирма центральними захисниками у старті, щоб зацементувати небезпеки зі швидких флангів опонента, а
РБ Лейпциг вийшов без номінального форварда у складі, наситивши таким чином центр поля, який абсолютно програв у першому матчі.

Хоч як активно гості не намагалися заволодіти м’ячем, господарі почали показувати клас з перших хвилин матчу так і не дозволивши гостям пробити по своїх воротах протягом усього першого тайму. Відразу стало помітною як не вистачало Кевіна Де Брюйне в першій зустрічі, він власне, і створив перший небезпечний момент ідеальним навісом, але Гюндоган пошкодував голкіпера «биків», не потрапивши як слід по м’ячу. Після чого Ерлінг Голанд міг відкрити рахунок, але не зміг переграти голкіпера один на один.
Це були лише перші дзвіночки.

А ось справжній дзвінок відбувся після кутового біля воріт Лейпцига. “Городяни” мали аж три гольові моменти після подачі кутового, за рахунок плутанини біля воротарського майданчика і здалося, що всі ці моменти були втрачені, але тут втрутився ВАР. На повторі було видно, що м’яч потрапив у руку Генрікса, після чтого арбітр вказав на одинннадцятиметровий. Якби була моя воля, я б не вважав таке влучення м’яча в руку за порушення правил. Надто мала була відстань і м’яч не сильно змінив траєкторію, та й гравці “Сіті” не надто апелювали до арбітра за цей епізод. Але правила є правилами, і арбітр діяв відповідно до своїх інструкцій. Голанд реалізував удар з точки ідеальним ударом у кут воріт.
І не встигли гравці РБ Лейпциг прокинуться від пенальті, як одразу Голанд оформив дубль головою з добивання після удару Де Брюйне по перекладині.

У середині тайму, після втручання «британської» погоди з’явилося відчуття, що у гостей все не так безнадійно почали з’являтися напівмоменти за рахунок обрізок господарів на слизькому полі. Однак, як виявилось потім, це був єдиний випадок небезпеки від гостей.
Наприкінці тайму інтрига протистояння померла. Гравці Манчестер Сісі “дотиснули” опонентів, після кутового м’яч влучив до всюдисущого Ерлінга. Хет трік. Перерва.


Після смерті інтриги, другий тайм почався з «похорону». Що б цього разу не намагався сказати своїм підопічним Марко Розе у перерві, розмова Гвардіоли, мабуть, була більш промовистою. Гюндоган продовжив побиття розпочате Голандом і зробив рахунок 4–0.
А ось те що було після… після того що сталося треба або ставити вікове обмеження на матчі за участю Ерлінга Холланда, або закривати цей вид спорту, оскільки він його уже пройшов. Два голи поспіль та обидва за рахунок ідеального читання гри та відчуття моменту. Таке не натренуєш. Пента-Трік в 1/8 Ліги Чемпіонів.

Після такого перфомансу Пеп Гвардіола показав справжню любов до футболу. Він схоже почув благання всіх тих, хто любить цю гру і вирішив її врятувати від закриття, прибравши з поля Ерлінга.

Останні 30 хвилин гри гості намагалися забити гол престижу і Марко Розе навіть вкинув у бій весь свій атакуючий арсенал, але тут вже було пізно щось змінювати. І фінальним цвяхом стала десятка господарів – Кевін Де Брюйне, забивший шикарним ударом у дев’ятку створивши остаточний рахунок на табло 7-0.

Але насправді можна констатувати, що гра закінчилася після того, як пішов з поля головний герой матчу. Бо ж далі на полі була класика жанру: одні не хочуть, а інші не можуть. Поразка в сім голів зазвичай йде від великої кількості помилок команди, що програла або від неправильних рішень тренера, але тут явно інша ситуація. Банально клас футболістів суперника був на голову вищим, а клас одного окремого гравця виявився вищим на цілих 5 голів

Новини партнерів

Комментарии: