Феєнорд – Шахтар. «Гірники» з тріском програють нідерландцям і вилітають із єврокубків. Ліга Європи.

Тиждень тому у Варшаві команди розійшлися нічиєю, яка, втім, виглядала не дуже логічно – Шахтар мало чого міг протиставити супернику, але у підсумку навіть ледь не зачепив перемогу. Матч-відповідь обіцяв бути для донеччан ще складнішим, але були напередодні і позитивні моменти – до складу повернулися всі дискваліфіковані.

Йовічевіч одразу ж залучив їх до стартового складу – Конопля, Бондар та Михайліченко зайняли свої місця у лінії захисту. В інших лініях змін у «гірників» не було. Арен Слот, у свою чергу, вирішив використати з перших хвилин Траунера в центрі захисту, тоді як фланги оборони закривали Гертрейда та Лопес, а атаку очолив Хіменес.

Феєнорд — Шахтар 7:1 (перший матч — 1:1)
Голи: Хіменес, 9, Кекчю, 24, 38 (пен.), Ідріссі, 49, 60, Джаханбахш, 60, 64, Данило, 67 — Келсі, 87

Феєнорд: Велленройтер — Гертрейда, Траунер, Ганцко, Лопес (Расмуссен, 57) — Віффер, Шиманські (Бульяуде, 57), Кекчю (Таабуні, 68) — Джаханбахш, Хіменес (Данило, 57), Ідріссі (Пайшан, 62).

Шахтар: Трубін — Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко — Степаненко (Назарина, 54) — Зубков (Петряк, 63), Бондаренко (Сікан, 54), Судаков, Криськів (Джурасек, 46) — Траоре (Келсі, 54).

Попередження: Бондаренко, Судаков

Embed from Getty Images

Прогнозовано, з перших хвилин зустрічі мʼячем та територією впевнено заволоділи господарі – Феєнорд, як і в першій зустрічі, виглядав солідніше, але тоді удача відвернулася від нідерландської команди. У сьогоднішній зустрічі, нажаль, цього не трапилося, і доволі швидко Шахтар опинився у ролі тих, що відіграються – Криськів втратив м’яч на лівому фланзі, після чого Джаханбахш зіграв на Хіменеса в центр штрафного, а той проскочив двох і впевнено переграв Трубіна.

Через деякий час, здавалося, Шахтар перехопив ініціативу і значними силами перебрався на чужу половину, але господарі незворушно відзахищалися, ну а в атаці впевнено зуміли закріпити свою перевагу. Декілька разів виручав свою команду Трубін, але і він був безсилим, коли Кекчю майстерним ударом з-за меж штрафного поклав м’яч у дальній нижній кут. «Гірники» незабаром ледве не відіграли один мʼяч – Судаков відмінним дальнім ударом цілив у девʼятку, але, нажаль, круглий влучив у поперечину. Втім гра продовжилась в тому ж невдалому для нашої команди руслі, вінцем якої у першому таймі став пенальті в наші ворота за руку в Коноплі. Кекчю з точки впевнено оформив дубль.

У другому таймі страждання Шахтаря продовжилися. Ідріссі класним ударом вразив у дальній кут ворота Трубіна зі входу до лівого флангу штрафного, а згодом вже й оформив дубль, приблизно з тої ж позиції пробивши із-під Коноплі під поперечину наших воріт.

Embed from Getty Images

Шахтар просто посипався, і коли здавалося, що суперник може зжалитися після вже пʼяти забитих голів, Феєнорд продовжив насипати бідолашному Трубіну. Джаханбахш і Данило Перейра із центральної зони перед штрафним по черзі вразили два різні кути наших воріт, довівши лік забитих голів до семи. І все-ж таки ця хвиля голів у наші ворота стихла – чи то «гірники» зібралися, чи то господарі розслабилися. Шахтар зумів вберегти свої ворота від ще більшої кількості пропущених, та навіть зумів забити гол престижу. Хоча чи може в такому випадку йти мова за престиж… Передача з глибини від Матвієнка завершилася ударом від Келсі, який пройшов під воротарем суперника у їх ворота, встановивши остаточний рахунок у зустрічі.

Це була гра з розряду тих, які хочеться забути і не згадувати. Шахтар абсолютно нічого не зміг протиставити сьогодні своєму супернику, і завершує свій євросезон. Який, не дивлячись на сьогоднішній результат, виявився доволі вдалим як для такої знекровленої команди – дійшовши до стадії 1/8 ЛЄ, «гірники», наприклад, виступили у єврокубках цього сезону краще, ніж навіть Барселона. Гарних моментів вистачало, тому віримо у майбутній звершення нашої команди!

Новини партнерів

Комментарии: