Манчестер Сіті – Баварія. «Містяни» розбивають мюнхенців на Етіхаді. Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу.

Зустріч Манчестер Сіті та Баварії була, мабуть, найбільш цікавим та непередбачуваним протистоянням у програмі чвертьфіналу Ліги Чемпіонів. Як часто кажуть у таких випадках – це пара, яка гідна фіналу. Але, волею жеребкування, однієї із цих команд, нажаль, ми не побачимо навіть у півфіналі найпрестижнішого клубного турніру Європи.

Єдиною втратою у складі Сіті був Фоден. Але замінити англійця було ким. Гвардіола майже нічого не змінив після перемоги в крайньому турі чемпіонату, тільки Марез поступився місцем Сілві. Тухель, у свою чергу, порівняно з поєдинком проти Фрайбурга залишив у резерві Канселу, Мюллера та Мане, натомість довірившись більш обережному поєднанню з Упамекано, Горетцкою та Команом.

Манчестер Сіті — Баварія 3:0
Голи: Родрі, 27, Б. Сілва, 70, Голанд, 76

Манчестер Сіті: Едерсон — Аканджі, Діаш, Аке — Стоунз, Родрі — Б. Сілва, де Брюйне (Альварес, 67), Гюндоган, Гріліш — Голанд.

Баварія: Зоммер — Павар, Упамекано, де Лігт, Девіс (Канселу, 81) — Кімміх, Горецка — Коман, Мусіала (Мане, 69), Сане — Гнабрі (Мюллер, 80).

Попередження:Б. Сілва —  Девіс, Павар

Embed from Getty Images

Під рясний манчестерський дощ команди почали виявляти сильнішого, і Сіті у дебюті поєдинку виглядав переконливіше – команда Гвардіоли одразу ж пішла в височенний пресинг, і Баварія була вимушена віддати ініціативу господарям. Втім, по-справжньому гострими моментами команди глядачів не радували: удари суперників або блокувались, або ставали не найскладнішою здобиччю для голкіперів. У Сіті з гарної позиції бив Голанд, але спрямував мʼяч точно в руки Зоммеру, а у Баварії непоганий шанс був у Мусіали, удар якого заблокував Діаш.

Рахунок у матчі був відкритий не після якоїсь шаленої командної взаємодії, яка здавалася логічною у такому матчі. Але, тим не менш, вийшло не менш ефектно та ефективно – Родрі вирішив пробити з середньої дистанції, і класним ударом вразив девʼятку воріт суперника. Слідом ледве не зайшов і другий: Зоммер вкрай невдало зіграв на виході, але Гюндоган, маючи перед собою майже порожні ворота, пробив у ногу кіперу. До кінця тайму жодна з команд не зуміла створити серйозної гостроти біля чужих воріт, і у роздягальні команди пішли при мінімальній перевазі «містян».

Після перерви гра нарешті стала взаємно гострою – Баварія почала щось створювати біля воріт Едерсона. Двічі міг забивати Лерой Сане, з ударами якого не без зусиль впорався бразильський голкіпер. Господарі теж не відсиджувалися, і свої моменти для другого голу мали – удари Діаша і Аке зумів відбити Зоммер.

Embed from Getty Images

Але Манчестер Сіті продовжував високо пресингувати, і у середині тайму це дало свої плоди. Гріліш зумів забрати мʼяч в Упамекано, пʼяткою віддав на Голанда, який виконав точний навіс у штрафний на Сілву – португалець з другого поверху впевнено вбив круглого у ворота Зоммера. Баварія після другого пропущеного остаточно поплила, і вже незабаром на табло засвітився розгромний рахунок: розіграш корнера, Стоунз скинув, Голанд безперешкодно замкнув – 3:0. Баварії пощастило, що рахунок не збільшився: забивати могли Альварес і Родрі, але удар аргентинця пройшов поруч зі стійкою, а оформити дубль іспанцю завадив Зоммер.

Манчестер Сіті громить Баварію і робить широченний крок до півфіналу. Інтрига в парі здається вбитою, але почекаємо її ховати. Все ж таки це Баварія, і, особливо на Альянц Арені, ця команда точно здатна на все, що завгодно.

Новини партнерів

Комментарии: