Наполі – Мілан. «Россонері» втрачають перемогу, але не путівку до півфіналу. Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу.

Перед матчами-відповідями саме італійська пара чвертьфіналістів мала найбільший рівень інтриги у протистоянні. Приголомшливий у цьому сезоні Наполі несподівано забуксував після травми Віктора Осімгена, і після нищівної поразки від «россонері» у Серії А поступився Мілану ще й у Лізі Чемпіонів. Тиждень тому долю зустрічі на Сан-Сіро вирішив точний постріл Беннасера – і тепер шанси команд на прохід були максимально рівними.

Відсутніх Кіма і Ангісса коуч неаполітанців замінив по позиціям Жезусом та Ндомбеле відповідно. Також повернувся до старту довгоочікуваний Осімген. Піолі, у свою чергу, зі старту довірився тим же виконавцям, які добували перемогу у першій зустрічі.


Наполі — Мілан 1:1 (перший матч — 0:1)
Голи: Осімген, 90+3 – Жиру, 43

Наполі: Мерет — Ді Лоренцо, Ррахмані (Естігор, 74), Жезус, Руї (Олівера, 34) — Ндомбеле (Ельмас, 63), Лоботка, Зєлінскі (Распадорі, 74) — Політано (Лосано, 34), Осімген, Кварацхелія

Мілан: Меньян — Калабрія, К’єр, Томорі, Ернандес — Круніч, Тоналі — Діас (Мессіас, 59), Беннасер, Леау (Салемакерс, 84) — Жиру (Орігі, 68)

Попередження: Ді Лоренцо, Олівера — Ернандес, Меньян

На 22 хвилині Жиру не реалізував пенальті.

На 82 хвилині Кварацхелія не реалізував пенальті.

Embed from Getty Images

На перших хвилинах гри мʼяч у Мілана взагалі не тримався – господарі з самого початку увімкнули турбо-режим, і почали притискати «россонері» до власних воріт. Втім, у завершальній стадії команда Спалетті не знаходила чим здивувати Меньяна – декілька ударів виявились простими для французького кіпера, декілька пройшло повз ворота.

А ось Мілан був ефективнішим – ледве не перша атака гостей завершилась призначенням пенальті у ворота Наполі. Маріо Руі у власному штрафному збив Леау, і арбітр без вагань вказав на позначку. Втім, неаполітанців виручив голкіпер – Мерет зумів вгадати, і взяв пенальті у виконанні Жиру. Наполі продовжив атакувати, але, крім відсутності справжньої гостроти, із господарями сталося ще одне нещастя: з-за травм гру не могли продовжити Політано та Руі, тому Спалетті зробив аж дві вимушені заміни вже в першому таймі.

Ну а кінцівка цього тайму перетворилась для Наполі на справжню катастрофу. Ндомбеле не зміг прийняти пас Хвічі на чужій половині поля, Леау підібрав круглого і зробив неймовірний сольний прохід, обігравши кількох суперників, і віддавши точно на Жіру, який забивав вже майже у порожні ворота. Перед перервою Осімген зумів вразити ворота Мілану, але перед цим нігерієць підіграв собі рукою, і гол не було зараховано.

Після перерви Наполі знову очікувано притиснув. Активним був Кварацхелія – грузин двічі пробивав по воротам Меньяна, але влучати у площину не вдавалося. Але, в цілому, відбувалось наче повторення першого тайму – Мілан був без ударів, але в той же час Меньян, як і раніше, без серйозних сейвів.

Embed from Getty Images

Але кіперу Мілану таки довелося по-справжньому виручити свою команду. Томорі рукою перервав простріл у штрафну від Ді Лоренцо, за що «россонері» були покарані одинадцятиметровим. До позначки підійшов Кварацхелія, але Меньян у шикарному стрибку потягнув з кута удар грузина. Гра повільно йшла до ще одної мінімальної перемоги Мілана, але вже у компенсований час Осімген, після подачі Распадорі, зумів зрівняти рахунок у матчі, але не врятувати Наполі від вильоту.

1:1 – команда Піолі втрачає перемогу у сьогоднішній грі, втім, «россонері» навряд-чи засмучені цим фактом. Адже Мілан уперше за 16 років виходить до півфіналу Ліги Чемпіонів! Неаполітанці були фаворитами протистояння, проте майже нічого не зуміли зробити із щільною обороною суперника, і сьогодні команда Спалетті прощається з мріями про Кубок Європейських чемпіонів.

Новини партнерів

Комментарии: