УЄФА оголосили зміни до правил футболу наступного сезону

На першому засіданні в Будинку європейського футболу в Ньоні Футбольна рада УЄФА обговорювала низку важливих питань, включаючи правила футболу та аспекти суддівства, такі як лінія втручання, VAR, гра рукою та поведінка гравців.

Embed from Getty Images

Рада відзначила високий рівень суддівства в європейських клубних турнірах, особливо в Лізі чемпіонів УЄФА, і запропонувала використати такий самий єдиний підхід до арбітражу в рамках внутрішніх змагань по всій Європі.

Щодо правил футболу, рада затвердила низку рекомендацій на наступний сезон з метою більшої відповідності до правил суті гри. У своїх рекомендаціях наступного сезону рада пропонує УЄФА роз’яснити, що не слід карати футболіста за гру рукою, якщо перед цим м’яч зрикошетував від його власного тіла і, зокрема, коли він не рухається у бік воріт. Водночас рада рекомендує, щоб не будь-яка гра рукою автоматично призводила до жовтої картки після кожного удару по воротах, як це передбачено чинними правилами. Рада рекомендує арбітрам рішучіше виносити попередження гравцям, які демонструють неспортивну поведінку, особливо коли вони намагаються обдурити суддю, симулюючи травму чи фол.

Крім того, УЄФА слід ініціювати перед IFAB зміну Правила 12, яка передбачає, що гравець має бути вилучений з поля за те, що позбавив команду суперника гола або явної гольової можливості внаслідок неправомірної гри рукою. Рада вважає, що гравці повинні бути видалені тільки в тому випадку, якщо вони спеціально або навмисно торкнулися м’яча пензлем/рукою, а в разі інших порушень правила щодо гри рукою достатньо обмежитися жовтою карткою.

Новини партнерів

Комментарии: