Смарт-годинник у світі футболу. Які розумні гаджети воліють Олександр Зінченко, Каземіро та арбітри

Розмаїття девайсів заповнило наше життя: смартфони, планшети, макбуки та зручні смарт-години. Не залишилися осторонь використання модних, стильних, розумних гаджетів і футболісти. Протягом останніх років двадцяти практично всі гравці використовують розумний годинник, який став для них одним з основних помічників під час тренувань.

Провідні бренди світу технологій, розуміючи, що годинник – це той атрибут, який тонко підкреслить образ спортсмена, намагаються регулярно представляти нові моделі з більш досконалими характеристиками.

Смарт-годинник топ-футболістів

Практично всі футболісти пов’язані контрактами не лише з клубами, за які виступають, а й є обличчям знаменитих брендів одягу, парфумерії, автомобільної індустрії.

Не обійшла стороною топ-футболістів України та індустрія технологій. У травні 2023 року півзахисник збірної України та лондонського «Арсеналу» Олександр Зінченко повідомив у соціальних мережах про співпрацю з брендом SWM Exclusive та Golden Concept. Шведська компанія аксесуарів для Apple випустить патріотичний смарт-годинник у синьо-жовтих кольорах.

Перед ЧС-2022 бразильський півзахисник Каземіро вийшов до вболівальників у Audemars Piguet Royal Oak Chronograph, а Адрієн Рабіо (Франція) показав на прес-конференції Hublot Big Band.

Слід зазначити, що українські вболівальники намагаються не відставати від своїх кумирів і не лише купують, а й регулярно оновлюють свої аксесуари. Для любителів розумних гаджетів в Україні інтернет-магазин GSM комплект представляє великий вибір супутніх товарів і запчастини для смарт-часів провідних брендів.

Смарт-годинник на футбольному полі

Знаменитий бренд Hublot зайняв лідируючу позицію серед топ-футболістів світу. Швейцарська компанія не лише підписує контракти зі іменитими гравцями (Мбаппе, Неймар), а й ось уже 16 років виступає хронометристом на чемпіонатах світу та Європи.

Кожен арбітр турніру отримує смарт-годинник Hublot. Розумний годинник на зап’ясті арбітрів виконує функції комп’ютера: за 15 хвилин до матчу відображають склади команд; під час матчу повідомляють час гри та час, витрачений на вимушені паузи; висвічують прізвища футболістів, які забивають гол, отримують жовту чи червону картки.

Смарт-годинник виступає ідеальним помічником під час матчів і для тренерів. Наприклад, Apple Watch Ultra красувалися на руці головного тренера збірної США Грегга Берхалтера. Грему Арнольду, головному тренеру збірної Австралії, підказували час Omega Seamaster Chronograph, а Чеславу Міхневичу (Польща) – Omega Seamaster Planet Ocean.

Чи можуть гравці носити гаджетипід час матчу?

Звичайно, футболісти можуть похвалитися дорогим розумним годинником на прес-конференціях, вечірках та тренуваннях. Але під час офіційних матчів гравці не маю права одягати на зап’ястя навіть тонкі фітнес-браслети.

Курйозний випадок стався у 2021 році під час матчу в АПЛ. Аксель Туанзебе, захисник “Манчестер Юнайтед” (сьогодні в оренді в “Сток Сіті”) вирішив показати всім уболівальникам свій крутий аксесуар. Смарт-годинник Apple не допоміг захисникові відпрацювати в обороні ідеально. “МЮ” програли “Лестеру” з рахунком 2:1. А ось на критику фанатів футболіст нарвався: «Ми точно знаємо, що гравцям заборонено одягати годинник. Аксель забув?»

Професійний футболіст зобов’язаний з кожним днем удосконалювати свої фізичні якості та вміння. Стежать за прогресом гравців тренерський штаб та медики за допомогою сучасних технологій. Смарт-годинник на руці гравця – важливо, але не так обов’язково, як для любителів активного способу життя, яким розумний гаджет допомагає контролювати пульс, сатурацію (особливо після пандемії), кілометраж та швидкість бігу, програми занять.

Кожен бажаючий вийти на пробіжку або поганяти м’яч із друзями після роботи може придбати в інтернет-магазині GSM комплект.

Новини партнерів

Комментарии: