Перший в світі футбольний клуб із переселенців створений в Україні

В Україні створили першу футбольну команду серед переселенців. Помічник Шевченка зібрав команду ВПО-шників. Перший у світі футбольний клуб переселенців з’явився у Гостомелі. Команду назвали на честь відомого українського літака.

Футбольну команду «Мрія-Гостомель» зібрали учасники волонтерського штабу «Рестовратор. Картопляне військо» блогер Дмитро Дубас та відомий журналіст Микола Васильков, колишній помічник Андрія Шевченка в збірній України.

Колектив повністю складається з ВПО – вимушено переміщених осіб, довідки переселенців також мають і тренер і менеджер «Мрії». Географія мігрантів широка, зокрема є хлопці і з тимчасово окупованих територій: Донецьк, Крим, Каховка, Лисичанськ.

Микола Васильков: “Наша мета передусім гуманітарна. Ми багато працюємо з утікачами в рамках діяльності «Рестовратора», проводимо двічі на тиждень Дні Переселенця. Але зараз настав час не лише прямої матеріяльної допомоги людям з постраждалих територій, а і надання їм соціяльного імпульсу, інтеграції у нове суспільне оточення. Тому кожен матч «Мрії» – то благодійний захід, в якому беруть участь інші переселенці Гостомельського ОТГ, яких за статистикою там понад 2000 осіб.

«Мрія» заявилася одразу до Вищої ліги Бучанського району, у кооперації з селищною радою Гостомеля почалася реконструкція даху місцевого стадіону та трав’яного покриття поля, розтрощених ракетами ще навесні 2022 року. Також волонтери зайнялися створенням оригінальної айдентики для команди”.

Дмитро Дубас: “Ми розробили логотип з використанням обрисів всесвітньо відомого літака «Мрія», який є символом майбутнього відновлення нашої країни. Команда проведе фотосесії в ангарі аеропорту, де стояло повітряне судно. А головним слоганом клубу стане вислів «Мріємо про перемогу, мрії не спинити!»”.

До промо-кампанії унікального проєкту уже долучилися відомі футбольні особистості: Олександр Караваєв, Юрій Максимов, Віктор Леоненко, Богдан Бутко та інші. Зараз «мрійники» шукають титульного партнера або спонсору клубу. У суботу 20 травня о 13:30 “Мрія” проведе свою дебютну домашню гру.

Новини партнерів

Комментарии: