Шомуродову необхідно прокинутися: відгуки про старт сезону «Кальярі»

Клубний європейський футбол повернувся і вже встиг подарувати вболівальникам чимало цікавих сюжетів на старті сезону. Після кількох спекотних тижнів настала перша міжнародна пауза. Багато команд відправили своїх гравців до різних країн на ігри збірних.

«Кальярі» також відправив кількох футболістів на ігри за свої рідні команди, включаючи Ельдора Шомуродова. Головний тренер збірної Узбекистану вніс у заявку одного із лідерів своєї команди на товариські матчі зі збірними Сполучених Штатів Америки та Мексики. Зазначимо, що ставки на матчі національної збірної та інші футбольні події приймає компанія Мостбет.

Embed from Getty Images

Ми пропонуємо вивчити думки експертів італійського футболу з перших турів у виконанні «Кальярі» як команди та Шомуродова, як гравця.

Передісторія: Шомуродов – один із головних літніх трансферів «Кальярі»

Після повернення із Серії B «Кальярі» провів досить активну кампанію з посилення складу, щоб унеможливити ще одне зниження в класі. Клуб підписав понад десяток футболістів і сумарно витратив понад 20 мільйонів євро. Найдорожчим придбанням став Матеуш Вітеска, за якого заплатили 5 млн.

Ельдор Шомуродов може побити цю цифру. “Кальярі” вже заплатив “Ромі” 1 млн. євро за річну оренду гравця. А у разі бажання викупити футболіста доведеться додати ще 9 млн. Виходячи з таких цифр, можна уявити, наскільки сильні очікування від гравця збірної Узбекистану були в клубі. На старті він їх не те, щоб виправдав – 3 гри та жодної результативної дії.

Думка експерта: Вітторіо Санна:

«Кальярі» потребує перегляду. Нам потрібно адаптувати нових гравців до команди, покращити фізичну форму та, найголовніше, сформувати свій ігровий стиль у Серії A. Є багато роботи, яку потрібно зробити. Помилки можуть бути зроблені, але важливо уникати втрат у грі команди.

Маркос Манкозу повернувся після травми. Найближчим часом Гаетано Орістано, який зіграв останні два матчі, знову стане частиною складу. Матеуш Вітеска, новачок, який прийшов із «Болоньї», продовжує адаптуватися, але його фізична готовність також викликає питання. Йому потрібно швидко відновити форму.

Ельдор Шомуродов, який прийшов із великими надіями, має виявити свій потенціал. Не лише з погляду футболу, а й з погляду ментального підходу, а також боротьби за кожен м’яч на полі. Простіше кажучи, він повинен прокинуться і почати грати на максимум. Інакше доцільність його викупу опиниться під дуже великим сумнівом. “Кальярі” має зробити багато змін.

Думка експерта: Стефано Борги

На початку чемпіонату «Кальярі» продемонстрував характер та єдність команди. Перший матч проти “Торіно” був дуже складним, і сардинці могли б перемогти навіть здобути перемогу, але не вийшло. Вони також продемонстрували свою чинність проти “Інтера”.

Щоб покращити ситуацію, Клаудіо Раньєрі має вирішити питання у нападі. Нам потрібно зрозуміти, як Андреа Петанья може стати в нагоді команді, як прискорити повернення Леонардо Паволетті, і як Ельдор Шомуродов може допомогти команді. Ми очікуємо, що Маттео Праті зможе принести свої технічні якості та зможе зіграти у Серії A. Матеуш Вітеска та Пантеліс Хацидіакос, легіонери, були придбані для підтримки оборони.

Насамкінець можна сказати, що «Кальярі» ще не сформувався повністю. Але під керівництвом досвідченого тренера Клаудіо Раньєрі є впевненість у тому, що команда зможе досягти успіху в Серії A.

Новини партнерів

Комментарии: