Оновлено таблицю коефіцієнтів УЄФА. Україна на 17-му місці

Україна закріплюється на 17-му місці таблиці коефіцієнтів УЄФА завдяки максимальній кількості набраних очок цього тижня.

Embed from Getty Images

Отже, Україна приємно здивувала футбольних фанатів, досягнувши максимальних результатів цього єврокубкового тижня. Два матчі, дві перемоги, та максимальний коефіцієнт у таблиці становив 0.8 бала. Це досягнення не могло не вплинути на наше становище у таблиці, і Україна піднялася з вісімнадцятого на сімнадцяте місце, утримуючи його перед Ізраїлем, який заробив лише 0.25 бали, незважаючи на один матч у грі. Порівняно з Норвегією, ще одним нашим конкурентом, це дуже добрий результат, оскільки у них поки що нуль балів. Ми виграли у “Мольді” та “Буде-Глімт”, що тільки сприяло нашому прогресу.

Однак там, де одні поступилися, інші вирвалися вперед. Раніше Сербія зазнавала труднощів, але цього тижня вони досягли двох нічиїх результатів із трьох матчів, що додало їм 0.4 бали в таблицю. Україна все одно зменшила розрив, але могла б здобути більше. Варто зазначити, що два із трьох матчів Сербії були з нашими конкурентами, Швейцарією та Грецією. Швейцарці майже наздогнали наші тижневі показники (0.6), хоча мали більше шансів зіграти в три матчі, у той час як Греція заробила 1.200 бала. Нам треба залишатися настороже перед ними.

Чехія збільшила свій відрив від України у таблиці, хоча вони теж здобули дві перемоги цього тижня, просто заробили більше балів. Але ми скоротили розрив із Данією, оскільки наші дві перемоги коштували більше, ніж їх одна. Загалом п’ять-шість країн активно борються за місця у топ-15, і нам потрібно зберігати такий же темп, як показали “Зоря” та “Шахтар” у другому турі єврокубків.

Результати цього тижня також допомогли покращити наше становище у сезонному рейтингу за 2023/24 рік. Вхід у топ-30 вже великий крок уперед, але нашим конкурентом у цій групі лише Сербія. Є ще місце для зростання.

Тепер настає перерва на збірні команди, де також буде запекла боротьба за право участі у Євро-2024 чи шанс через плей-офф. Ми слідкуватимемо за цією боротьбою в режимі реального часу.

Новини партнерів

Комментарии: