Якщо на стадіоні зникає світло. Як дограють матчі

Багато хто з вас застав на собі блекаути у 2022-2023 році, коли постійно вимикали світло, і воно могло бути відсутнє від кількох годин до декількох днів. Бували й такі випадки, коли під час матчів на стадіонах зникало світло, і в деяких моментах цю проблему могли вирішити швидко, а в деяких гру переносили. Тому важливо завжди бути готовим до подібних викликів, і мати в наявності генератор дизельний, у випадку якщо зникне світло.

Embed from Getty Images

Чому важливо зараз стадіонам мати в своєму арсеналі генератори? Бо під час відключення світла генератори є альтернативним джерелом електроенергії, що даватимуть можливість проводити поєдинки за відсутності світла, і даватимуть змогу оперативно знайти шляхи вирішення проблеми та не переривати гру, або її переносити. Яскравим прикладом можна привести кілька футбольних поєдинків, які були перенесені через відсутність світла.

Дніпро — Металіст

Багато хто з вас пам’ятає ті часи, коли Металіст та Дніпро були лідерами УПЛ, активно конкурували за медалі та запалювали у єврокубках. І очна гра між цими командами була прикрасою нашого чемпіонату. В жовтні 2013 обидві команди грали між собою у Чемпіонаті України. Гра відбулася ще в жовтні, і по завершенню першого тайму Дніпро вигравав 2:1, але по завершенню першої половини гри, і на стадіоні погасло світло, і матч зрештою був перенесений. Гра відбулася через 2 місяці, і завдяки зусиллям Марко Девіча, харків’ян вдалося вивезти з Дніпра залікові бали.

«Феєнорд» — «Венло»

Також не обійшлося без виключень світла і в європейському чемпіонаті. В Ередивізі у поєдинку між «Феєнордом» і «Венло», який відбувся у листопаді 2018 році також відбулося відключення світла, і гра була призупинена, і згодом перенесена. Через місяць (6 грудня) поєдинок було дограно, в якому «Феєнорд» здобув впевнену перемогу з рахунком 4:1.

«Грамозі» — «Реал Мадрид»

Якщо ви думаєте, що у матчах, де грають топові команди, не виникають форс-мажорних ситуацій, то ви помиляєтеся. У січні 2010 році в Тирані, фк «Грамозі» приймав королівський клуб, і по завершенню першого тайму погасло світло, і близько півтори години працівники стадіону ліквідовували несправність. Зрештою Реал мінімально переміг албанську команду 1:0, а ця гра увійшла в історію, яка була перервана через відключення світла.

Узбекистан — Йорданія

Ще можна виділити момент з виключенням світлу, де у поєдинку між збірними Узбекистану та Йорданії за право брати участь на Чемпіонаті Світу 2014. В основний час гра завершилася 1:1, і перейшла в овер-тайми. Але на 101 хвилині команди вимушено пішли на перерву. А вже через 20 хвилин гру поновили, і в серії пенальті Йорданія перемогла «білих вовків» 9:8, і вийшла у міжконтинентальні стикові матчі, де поступилася Уругваю 5:0, та не змогла створити сенсацію.

Сюди ще можна додати свіжий випадок з УПЛ, коли поєдинок між Минаєм та Динамо мав відбутися 3 грудня минулого року, але в самий початок поєдинку гра була припинена через повітряну тривогу, а по її закінченню,  коли  вже  почалися  сутінки,  гра  була  перенесена,  через

неможливість продовжити гру при денному освітленні. А враховуючи, що на стадіоні Миная система штучного освітлення була відсутня, то планували перенести гру на стадіон Авангард, але і там  система освітлення була у несправному стані. В підсумку, гра була перенесена на 17 квітня.

Тому враховуючи такі ситуації, що під час гри може пропадати світло, а цю проблему оперативно не можна виправити, то наявність генераторів на стадіонах під час матчу є необхідною.

Новини партнерів

Комментарии: