Німеччина – Україна 0:0. Синьо-жовті витримали потужний тиск

Німцям не вдалося подолати українську оборону.

Embed from Getty Images

Ніхто не очікував домінування нашої збірної у плані контролю м’яча проти Бундестіму на їхній території. Однак до середини першого тайму володіння м’ячем у наших хлопців іноді падало нижче 20%, що викликало занепокоєння. Українці змушені були переходити на лінію із п’яти захисників.

Підопічні Юліана Нагельсманна повністю домінували, методично затискаючи українців. Довгий час “синьо-жовті” відбивалися на своїй половині, лише зрідка переходячи в контратаки. Варто зазначити, що німецькі футболісти часто били по воротах, але здебільшого з-за меж штрафного майданчика, і ці удари успішно блокувалися нашими гравцями. Найнебезпечнішим моментом у перші 45 хвилин став удар Гюндогана.

Ближче до перерви гра почала змінюватися. Підопічні Сергія Реброва зуміли більш-менш вирівняти гру та витіснити німців зі своєї третини. Яремчук двічі пробивав по воротах, але Ноєр був на місці. Україна добре тримала структуру. Питання було у тому, як довго команда Реброва зможе витримувати такий темп.

Другий тайм показав, що вони можуть. Хоча сценарій гри практично не змінився, здавалося, що Нагельсман ще більше мотивував своїх гравців, і на старті другої половини Бундестім знову натиснув з новою силою. Особливу загрозу несли флангові подачі та простріли.

Потрійна заміна Нагельсманна освіжила атаку і тиск посилився. В одному епізоді Україну врятувала штанга. За кілька хвилин Максиміліан мав чудовий шанс, але наш воротар показав себе на висоті.

Незважаючи на лавину тиску, ми стояли. Сергій Ребров також не став тягнути із замінами та випустив трьох нових гравців. Німці били з різних позицій та потужно насідали. Українські футболісти заслужили на похвалу, витримавши таку інтенсивність, якої не витримали навіть французи в березні.

Ближче до фінального свистку українці відбивалися біля своїх воріт як леви, і Трубін неодноразово рятував. Наприкінці Мануель Нойєр мало не поплатився за свою самовпевненість, вибігши до центру поля, але Довбик опинився в офсайді. Підсумковий рахунок 0:0 став закономірним завершенням матчу.

У підсумку, у першому контрольному спарингу перед Євро-2024 ми зіграли внічию. Українська команда показала гідну оборону, хоча хотілося б більше атакуючих дій. Проте зрозуміло, що обидві команди отримали хороший матеріал для аналізу.

Новини партнерів

Комментарии: