Контрольний матч перед Євро-2024. Молдова 0:4 Україна

ММолдова – Україна 0:4. Розгром затьмарила травма Миколенка.

Підопічні Реброва домінували та показали якісну гру. На відміну від матчів із німцями та поляками, де Україна грала другим номером або періодично ділила ініціативу, проти Молдови команда повністю контролювала володіння м’ячем. Як і очікувалося, Сергій Ребров виставив основний склад.

Україна забила вже на другій хвилині: захисник “Карпат” Владислав Бабогло припустився грубої помилки, чим скористався Роман Яремчук, відправивши м’яч у ближній кут. Молдавани намагалися чинити опір, але безуспішно. Україна контролювала темп гри та проводила позиційні атаки, тоді як Молдова захищалася низьким блоком.

Проте гарне враження від гри зіпсувала травма Віталія Миколенка. У середині першого тайму захисник Молдови у підкаті зачепив українця. Хоча наміру грубо грати не було, фулбек “Евертона” одразу відчув біль у стопі. Спроби продовжити гру були невдалими, і Миколенко був змушений залишити поле у ​​сльозах. Сподіваємось, що він відновиться до чемпіонату у Німеччині. Жорстка гра господарів пояснювалася низьким рівнем кваліфікації, через що вони не встигали за українцями та йшли у стики.

На поле вийшов Зінченко, але сценарій матчу не змінився. Наприкінці першого тайму Циганков подвоїв перевагу, завершивши гарну комбінацію. У перерві Яремчука замінив Довбик, який одразу виявив себе, забивши гол із правої ноги після передачі Судакова. За кілька хвилин Артем та Георгій зіграли у стінку, і рахунок став 4:0. Різниця у класі команд була відчутною: молдавани старалися, але не вистачало майстерності.

Мудрик також хотів відзначитись, але його реактивність заважала йому використовувати простір поля. Зрештою, збірна Молдови догравала без ентузіазму, а Україна продовжувала атакувати, хоча більше голів не забила. Наприкінці матчу молдавани кілька разів підійшли до воріт України, але Лунін упевнено впорався з їхніми атаками.

Вперше в історії Україна розгромила Молдову та завершила підготовку до Євро на високій ноті, якби не травма Миколенка. Наступного разу ми побачимо “синьо-жовтих” на полях Німеччини.

Новини партнерів

Комментарии: