Трансфери АПЛ-2022. Як завершилося літнє трансферне вікно в Англії

Літнє трансферне вікно давно закрилося, а ми продовжуємо говорити про топ-переходи, і звичайно, очікуємо на підтвердження того, що клуби не помилилися, викладаючи величезні суми за гравців.

І так, які клуби АПЛ найбільше здивували нас.

«Манчестер Сіті»

Однозначно, перехід Ерлінга Холанда з «Боруссії» підірвав футбольні уми Європи. 60 мільйонів євро футболіст почав виправдовувати миттєво. Сім матчів у АПЛ – 11 голів, два матчі у ЛЧ – три голи.

Embed from Getty Images

«Манчестер Сіті» зазнав деяких втрат минулого літа. Пішли Олександр Зінченко, Габріел Жезус, Рахім Стерлінг, Фернандіньо. Але англійці придбали гідну заміну гравцям: Калвін Філліпс, Серхіо Гомес. «Городяни» завершили літнє трансферне вікно з плюсом 230 мільйонів євро.

«Ліверпуль»

«Ліверпуль» продав Садіо Мане у «Баварію». У відповідь на втрату сенегальця “червоні” придбали Дарвіна Нуньєса. Це, на мою думку, другий за значимістю трансфер АПЛ – 75 млн. євро.

Embed from Getty Images

Наступний новачок «Ліверпуля» – Фабіу Карвалью, атакуючий футболіст. 20-річний португалець уже встиг залишити гарне враження. В активі футболіста шість матчів за «червоних»: п’ять – вихід із лави; один – у старті, але лише перший тайм. І вже два голи – «Борнмуту» та «Евертону».

Юрген Клопп мріяв про Тчуамені. Але отримав Артура Мело у найм. Бразилець виглядає дуже сіренько. Жодної хвилини в АПЛ, 13 хвилин у ЛЧ проти «Наполі». Поки що перехід можна назвати головним болем головного тренера. Футболіст тренується щодня за індивідуальною програмою. Сподіватимемося, до зими адаптується.

«Челсі»

«Сині» вразили своєю активністю минулого літа. Фофан, Кукурелья, Кулібалі, Чуквуемек, Стерлінг. А під завісу трансферного вікна нові власники клубу схопили Обамеянга та Закарію.

Embed from Getty Images

Думаю, «Челсі» переплюнув усі клуби АПЛ несподіваним звільненням головного тренера Томаса Тухеля. Та й новий наставник «синіх» Грем Поттер – не менш гучне придбання.

«Тоттенхем»

«Шпори» не розкидалися грошима, незважаючи на прохання Антоніо Конте посилити склад. За бразильського нападаючого Рішарлісона віддали 58 млн. євро. Універсальний, креативний гравець – єдиний гучний трансфер «шпор».

Embed from Getty Images

Підсилили «Тоттенхем» ще Іван Перішич, Фрейзер Форстер, Ів Біссума.

«Арсенал»

«Каноніри» славно постаралися попрацювати над посиленням складу. Закрили проблему із центральним нападником. Габріель Жезус виправдовує очікування.

Embed from Getty Images

Олександр Зінченко – ще один гучний трансфер АПЛ. Наш футболіст швидко адаптується у новій команді – чотири матчі в АПЛ та один у Лізі Європи.

Фабіу Війєра – 22-річний півзахисник коштував «Арсеналу» 35 мільйонів євро. Перспективний португалець у майбутньому може запалити у складі «канонірів».

«Манчестер Юнайтед»

«Червоні дияволи» неоднозначно провели літо. Головне розчарування – не підписали Френкі де Йонг. Похвалитися «Юнайтед» може лише Мартінесом, Антоні та, звичайно, Каземіро, про якого ми вже докладно розповідали.

Embed from Getty Images

Далі у списку команди, які не виглядають грандами на ринку трансферів. Вони обмежилися невеликими придбаннями.

«Вест Хем» випередив кілька крутих команд Європи і за 43 мільйони євро купив Лукаса Пакета. «Молотобійці» розраховують, що бразилець внесе різноманітність та гостроту в атакуючі дії команди.

«Лестер» перебуває у фінансовій кризі. Єдине придбання – Ваут Фас, 24-річний бельгійський захисник.

«Ньюкасл» не пошкодував 70 млн. євро за 23-річного шведського нападника Александера Ісака. Футболіст відіграв у складі «сорок» вже три матчі та забив два голи.

«Брентфорд» вклав фінанси у молодь. Може й правильно. Прогресуватимуть – за кілька років вирушать на підвищення до топ-клубів. А Брентфорд, у свою чергу, отримає непогану суму за гравців. Але стопам бджіл пішов і Саутгемптон.

«Астон Вілла» віддала 31 мільйон євро за Дієго Карлоса. Захисник провів два матчі та травмував ахілл. На жаль, терміни відновлення невідомі.

«Евертон» приділив увагу посиленню лінії атаки – Макніл та Мопе. Підписав контракт із «ірисками» та Джеймс Тарковський (вільний агент).

Непогано виглядає робота селекціонерів “Фулхема”. Вілліан прийшов вільним агентом. Андрес Перейра коштував дачникам 9,5 мільйонів євро. В оренду взяли Джеймса та Курзава.

А бонусом у нашому списку може виступати «Ноттінгем Форест». 21 новачок – це не жарт. “Спритні дерева” встановили рекорд АПЛ з купівлі новачків: Тайо Авонійї (20 млн. євро), Неко Вільямс (20 млн євро), Муса Ньякат (10 млн євро), Жуліан Б’янкон (10 млн євро), Омар Річардс (8,5 млн євро) та ще 16 гравців.

Зібрана команда з нуля поки що не може претендувати навіть на звання «хорошого середняка» АПЛ, займаючи 19-те місце у турнірній таблиці. Сподіватимемося, що «Форест» не вилетить з еліти англійської Прем’єр-ліги.

От така картина у нас із трансферами в АПЛ. Хто вас здивував цього літа? Напишіть нам у коментарях.

Новини партнерів

Комментарии: