Символічна збірна 1-го туру ЧС-2022

Не встиг закінчитись 1-й тур групового етапу ЧС-2022, як у п’ятницю спостерігаємо вже за новими матчами наступного раунду (у кого є світло, звісно ж). Час робити підсумки – на черзі перша символічна збірна цього турніру з гравців, які найкраще проявили себе у Катарі у стартові дні першості.

Embed from Getty Images

Воротар: Мухаммед Аль-Овайс

Хоч пенальті від Мессі не взяв, але голкіпер Саудівської Аравії став справжнім героєм найголовнішої поки сенсації на ЧС-2022. Якщо продовжить у тому ж темпі, то його збірна цілком зможе розраховувати на плей-оф, враховуючи бліду гру Мексики та Польщі у паралельному матчі групи.

Захисники:

Монтассар Тальбі (Туніс)

Збірна Тунісу змогла втримати тиск з боку Данії, а Тальбі відіграв ключову роль у здобутій нічиї. Захисник Лор’ян у другому таймі нейтралізував Мікеля Дамсгора, а також часто опинявся ближче до опорної зони, де здійснював перехоплення.

Тобі Алдервейрелд (Бельгія)

Так, можливо для когось це буде дивний вибір, адже Канада завдала надто багато ударів по воротах Куртуа, але на користь Алдервейрейлда можна привести одразу декілька аргументів. Перше, він був єдиним з оборонної ланки, хто не так сильно провалювався. Друге – Тобі асистував Батшуаї у моменті з вирішальним голом.

Кім Мін Дже (Південна Корея)

Ніхто й не сумнівався, що найзірковіший з Кімів стане лідером своєї збірної – корейці стримали Уругвай з Суаресом та Нуньєсом, а представник «Наполі» видав черговий топовий матч у поточному сезоні.

Півзахисники:

Джуд Беллінґем (Англія)

Джуд розпочав розгром Ірану, але запам’ятався далеко не цим моментом. 19-річний хавбек провів неймовірну зустріч, у черговий раз заявивши про себе як про найталановитішого футболіста світу. Рівень Ірану не повинен негативно впливати на оцінку у цьому випадку.

Ферран Торрес (Іспанія)

Два м’ячі та перемога 7:0 – що ще потрібно для щастя? Важко було когось виділити у складі іспанців, але Ферран здавався ледь не найактивнішим на полі, тому залишив поза символічною збірною Дані Ольмо та Ґаві.

Бруну Фернандеш (Португалія)

Хто зна, що робили б португальці без Бруну, коли Гана неочікувано зрівняла рахунок за 10 хвилин до кінця матчу. Лідер «МЮ» відзначився двома асистами та гарантував команді перемогу, а Кріштіану Роналду завдяки йому поберіг нерви, які намагався знищити голкіпер Кошта на останніх секундах.

Френкі де Йонг (Нідерланди)

Схожу роль у перемозі над Сенегалом відіграв й де Йонг. Нідерландці намагалися пробити захист африканців впродовж 80+ хвилин, але це вдалося лише Френкі, коли він філігранною довгою передачею асистував на Ґакпо.

Нападники:

Рішарлісон (Бразилія)

Дубль та акробатичний гол – а що ще потрібно? Рішарлісон знищив сербів (ура!), потішивши українських вболівальників, тому заслужено потрапляє у цей список.

Еннер Валенсія (Еквадор)

Хоч Катар і розчарував, але забути про перфоманс Валенсії не можна. У нього взагалі міг бути хет-трик, але й двома забитими голами він повинен залишитися задоволеним.

Олів’є Жиру (Франція)

Черговий дубль був на рахунку Жиру, який взагалі зрівнявся з Тьєррі Анрі за голами за збірну. Олів’є нівелював відсутність Бензема та знову вийшов на провідні ролі у команді Дешама. Здається, форвард «Мілана» навіть зможе поборотися за звання найкращого бомбардира.

Новини партнерів

Комментарии: