Як «Арсенал» втратив шанси на чемпіонство в АПЛ

Домашня поразка лондонського “Арсеналу” від “Брайтона” 0:3 фактично поставила хрест на чемпіонських амбіціях лондонського клубу. Команда, яка лідирувала в АПЛ протягом ⅔ сезону, завалила фінішний відрізок та фактично віддала золоті медалі “Манчестер Сіті”. Як результат, “Арсенал” завершує черговий сезон без трофеїв.

Embed from Getty Images

Поразки в очних зустрічах з «Манчестер Сіті»

Ми пам’ятаємо, як «Арсенал» довго лідирував у чемпіонаті Англії. У першому колі лондонці зазнали лише однієї поразки і здобули двох нічиїх, а в решті матчів перемогли. Максимальний відрив від “Манчестер Сіті” досягав 8 очок. Здавалося б, усі можливості на виграш трофея є. Навіть українські букмекери високо оцінювали шанси лондонців на перемогу. 

Однак очні зустрічі з Манчестер Сіті» вийшли невдалими. У першому колі «Арсенал» поступився вдома 1:3. Причому перевагою володіли господарі, а моменти створювали гості, вміло обороняючись. У другому колі перемога «Манчестера» вийшла явнішою. Повне домінування у центрі поля Де Брюйне, Гюндогана, і як результат переконлива перемога господарів 4:1. Після цього матчу лондонці психологічно надломилися і втратили надії на чемпіонство.

Тобто, на даний момент «Манчестер Сіті» просто сильніший за «Арсенал». Щоправда, на довгій турнірній дистанції це виявилося лише на фініші. «Городяни» у другому колі суттєво додали, і у 14 матчах виграли 13 разів. Додамо сюди ще й вихід у фінал Ліги чемпіонів із яскравою перемогою над «Реалом» 4:0 вдома та отримаємо найсильнішу команду в Європі з гри на даний момент. 

«Арсеналу» не вистачило досвіду та лави, щоб до кінця боротися за титул. Хоча, задля справедливості, скажімо, що Артета з підопічними вже здійснили подвиг, так довго лідируючи в АПЛ. 

Сезон вдалий, але зміни будуть 

Цього сезону ми побачили той самий «Арсенал», який створює багатоходові комбінації. Відмінно виглядали гравці атаки:

  • Мартінеллі;
  • Едегор;
  • Сака;
  • Жезус;
  • Троссард.

Саме ці футболісти задавали тон у сезоні. Напевно, такий «Арсенал», особливо якщо команді вдасться зміцнитися, буде і в наступній кампанії одним із претендентів на титул. А щоб стежити за чемпіонськими перегонами в АПЛ було ще цікавіше, використовуйте бонуси букмекерів.

Чого чекати від «Арсеналу» надалі?

Арсенал реально демонстрував чемпіонську гру. Просто не пощастило, що «Манчестер Сіті» проводить один із найкращих сезонів при Гвардіолі. На думку Патріка Війєра, лондонцям потрібно посилитися в обороні та додати у плані фізичної готовності. Саме її багато в чому й не вистачило на фінальному відрізку дистанції. Іноді команді не вистачає концентрації в обороні та сил, щоб протистояти суперникам.

Після поразки від «Брайтона» керівництво клубу заявило, що збирається продати низку гравців, а за виручені гроші точково посилитись. Можливо, саме ті проблемні позиції в обороні, щоб наступного сезону пропускати менше. 

Embed from Getty Images

Є думка, що «Арсеналу» потрібен забивний форвард, який забиватиме голи в кожному турі. Так, можна сказати, що Габріель Жезус забиває не так багато. Але, по-перше, він багато працює на команду, а по-друге, зараз небезпека походить від кожного гравця атаки, будь-хто може віддати і забити. У такій ситуації суперникам складно утримувати концентрацію та розуміти кого конкретно накривати за небезпечних моментів. 

Немає сумнівів, що це був найкращий «Арсенал» з моменту відходу Арсена Венгера. Так, команда нічого так і не виграла, але залишила яскравий слід. І, що найголовніше, вона має потенціал для подальшого зростання.

Новини партнерів

Комментарии: