В найближчій перспективі: п’ять гравців, що можуть дебютувати за збірну України вже цього року

Останні роки ми спостерігаємо, що українські гравці, які 2-3 роки тому дебютували за збірну України, стають зараз основними гравцями головної команди країни. Прикладом є Артем Довбик, Ілля Забарний, Георгій Судаков, Михайло Мудрик, Анатолій Трубін тощо.

Враховуючи прогрес гравців та майбутні поєдинки за право брати участь на Євро 2024, була створена підбірка гравців, що мають всі шанси дебютувати за дорослу збірну України вже у цьому році. Певен, що під керівництвом Сергія Реброва ці футболісти будуть прогресувати, рости й додавати в футбольному плані, та зможуть покращити свою гру.

Володимир Бражко («Динамо», Київ) 

Embed from Getty Images

Ще нещодавно гравший в Юнацькій Лізі Чемпіонів, зараз активно інтегрувався в основний склад Динамо, і є одним з лідерів у складі киян. Основна позиція у Бражка — опорний півзахисник. В збірній на цій позиції грає досвідчений Тарас Степаненко. Але враховуючи прогрес Володимира, успішну участь на молодіжному Євро 2023 та вже пристойний вік Степаненка (наразі Тарасу 34), то Бражко має всі шанси вже в цьому році дебютувати за першу команду, а його високий зріст і поставлений удар є перевагою у виборі його на цю позицію. 

Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія) 

Embed from Getty Images

Хто би міг подумати, що гравець, який на початку сезону не отримував ігрового часу зараз активно увірветься у боротьбу за основу Брентфорда та стане одним з відкриттів у цьому сезоні. Хоч і поки результативними діями хавбек не відзначався, але враховуючи прогрес в останніх іграх, то якщо Ярмолюк продовжуватиме грати на такому ж рівні, то може отримати дебютний виклик до основної збірної України вже на березневі поєдинки, а згодом й дебютувати. Ярмолюк грає на позиції центрального півзахисника, а на цій позиції в збірній можуть зіграти одразу 6 гравців, тому все в руках Єгора, і сподіваємося, що в майбутньому, цей гравець зможе приносити користь та результат нашій збірній. 

Данило Бескоровайний («Кривбас», Кривий Ріг) 

Embed from Getty Images

Чемпіон молодіжного Чемпіонату Світу 2019 по-справжньому зміг по себе заявити, перейшовши у Кривбас, де одразу став основним центрбеком команди. І якщо минулий сезон для Данила був менш активним, то в цьому сезоні успіхи Кривбасу, а саме перша сходинка по закінченню першого кола — це в тому числі заслуга Бескоровайного, адже Данило є лідером УПЛ за виграними верховими єдиноборствами та надійно грає в захисті, бо за рахунок цього криворіжці здобули високі результати. Данило має гарні шанси отримати виклик у найближче міжнародне вікно у матчах збірних, а його високий зріст (194 см) та надійна гра в захисті — це ті компоненти, на які може звернути тренерський штаб збірної України у виборі гравців на цю позицію. 

Владислав Дубінчак («Динамо», Київ) 

Embed from Getty Images

А Владислав перед тим як потрапити в основу киян грав в оренді у Карпатах, Дніпрі-1, і в результаті переходу Віталія Миколенка в «Евертон», тренерський штаб киян зупинився саме на цій кандидатурі. І з початку нового сезону Дубінчак став основним лівим захисником в Динамо (хоч і незважаючи на конкуренцію з боку Вівчаренка, більше у старті грав все ж таки Дубінчак). На його позиції в збірній грає Віталій Миколенко, якого важко буде витіснити зі стартової обойми. Але враховувати, що в цьому році буде декілька пауз на збірні, то є шанс, що ми побачимо дебют Дубінчака в збірній. 

Максим Брагару («Чорноморець», Одеса)

Embed from Getty Images

А про Брагару футбольна спільнота заговорила під час тренерства Романа Григорчука, який почав награвати Максима на позиції лівого захисника, хоча за позицією Брагару є вінгером. А після того, як молодіжку очолив Унаї Мельгоса, Брагару вже активно почав використовуватися тренером на правому фланзі атаки. Враховуючи його універсальність, техніку та вміння грати на різних позиціях, то є велика вірогідність побачити дебют Брагару за збірну України вже у найближчих поєдинках, зокрема на Олімпіаді.  

Невідомо, чи дебютує хтось з перелічених гравців за збірну України, але завдяки своєму прогресу в них є реальні шанси в майбутньому стати основними гравцями нашої збірної.

Новини партнерів

Комментарии: