Марко ДЕВИЧ: “Что больше всего нравится в Украине? Конечно, девушки”

Безумовно, 2008-й харківський “Металіст” може вважати для себе вдалим. Команда завершила сезон на третьому місці українського чемпіонату, в поточному розіграші Прем’єр-ліги команда Мирона Маркевича – на другій позиції. Завдяки вдалому виступу в груповому розіграші Кубка УЄФА “металісти” навесні 2009 року продовжать єврокубкову ходу.

Зрештою, варто зазначити, що впродовж року керівництво клубу подбало і про інтереси національної збірної – воно сприяло зміні Марко Девічем громадянства. Колишній серб уже дебютував у команді Олексія Михайличенка, що­правда, наразі “синьо-жовту” футболку він одягнув лише в товариському матчі. Новоспечений підданий нашої держави українською мовою наразі не спілкується. Девіч опанував російську, та й то розмовляє з дуже відчутним балканським акцентом.

А розпочав журналіст “Газети” розмову з теми жеребкування Кубка УЄФА. Нагадаємо, в 1/16 “металісти” зіграють із італійською “Сампдорією”.

– Те, що наш суперник представляє Серію А, вже само по собі є свідченням непростого жеребу для “Металіста”, – каже Марко Девіч. – “Сампдорія” демонструє видовищний, змістовний футбол. Тож на нас чекають цікаві протистояння з цікавим суперником. Уболівальники матимуть на що подивитися, а нам, футболістам, буде з ким пограти. З італійськими командами завжди цікаво змагатися.

– Наставник “Металіста” Мирон Маркевич перед жеребкуванням заявив, що найбільше не хоче на цій стадії розіграшу УЄФА потрапити на англійську “Астон Віллу”. Були команди, яких ви воліли б уникнути на цій стадії?

– Я солідарний з нашим тренером. “Астон Вілла”, як на мене, нині головний фаворит Кубка УЄФА, а тому з нею краще зустрітися уже в фіналі, а не зараз.

– Як оціните шанси на успіх “Металіста” у двобоях із “Сампдорією”?

– До гри в усіх команд шанси рівні – 50 на 50. Ми вже маємо досвід проведення поєдинків із пристойними європейськими командами, зараз, так би мовити, команда “на ходу”. Тому шанси рівні.

– Ще торік “Металіст” міг розраховувати, що суперник може недооцінити команду, погано налаштується на гру. Тепер, мабуть, про таке варто забути?

– Так, ви праві. В Європі не залишилися непоміченими наші перемоги над “Галатасараєм” і “Бенфікою”. Тепер і ставлення буде відповідне. Але з яким настроєм проти нас гратимуть футболісти “Сампдорії”, краще запитати в них.

– У національному чемпіонаті “Металіст” зараз на другому місці. Як гадаєте, ваша команда вже дозріла до того, щоб за підсумками розіграшу Прем’єр-ліги здобути місце в зоні Ліги чемпіонів?

– Думаю, так. Усі бачили, знають, як ми вміємо грати. Тож якщо “Металіст” завершить чемпіонат на другому місці, ні в кого не повернеться язик назвати це сенсацією.

– В Україні ви вже близько чотирьох років. Мабуть, у нашій державі є речі, які вам до вподоби, а є й такі, які не дуже подобаються…

– Найбільше не подобаються дороги. До них складно звикнути. А що найбільше подобається в Україні? Звісно, дівчата (сміється).

– Довго вагалися перед тим, як прийняти українське громадянство?

– Рішення, звісно, не просте. Радився з батьками. Якби вони були проти, то не наважився б змінювати громадянство. Після того, як пояснив їм свої мотиви, вони мене підтримали. Дуже хотілося зіграти за збірну України. Від тренерського штабу своєї національної команди запрошення я так і не отримував, а бажання пограти на цьому рівні було. В Україні граю не один рік, відчуваю себе тут комфортно. Тож ці причини розвіяли всі сумніви.

Источник: “Львовская газета”

Новости партнеров

Комментарии: