Премьер-лига Украины. 18-й тур. “Карпаты” – “Черноморец”. Без комментарий

Карпаты-Черноморец (ua-football.com)Сьогоднішня гра у Львові – дзеркальне відображення одеської гри, що відбулася рівно 8 місяців тому. Тоді «Чорноморець» начисто переграв «Карпати», які тільки починали звикати до нового тренера і його «замислуватої» атакувальної схеми. Тепер уже одесити почувалися відверто некомфортно – жодного натяку на гольовий момент біля воріт Романенка так і не було. Помітно, що в одеській команді є серйозні ігрові проблеми. Але не варто скидати з рахунків і оборону «Карпат». Сербські центрбеки Мілошевіч і Тубіч відіграли дуже впевнено і грамотно. Останній взагалі справив дуже приємне враження і ніхто б не сказав, що це його дебют за «Карпати».

Особливий акцент на гру зробив Сергій Кузнецов. У передматчевому інтерв’ю він сказав: «Мене дістали розмови моїх знайомих з Одеси про те, що «Чорноморець» набагато сильніший за «Карпати». Тому дуже хочу, щоб у неділю «Карпати» обіграли «Чорноморець», обійшли його в турнірній таблиці і забули про нього. А ще дуже хочу забити в цьому матчі гол, а ще краще два, а то й три». Форвард «Карпат» виявився на диво передбачливим. Він таки забив три голи, хоча один з них суддя не зарахував, зафіксувавши дуже спірний офсайд. Та навіть цей факт особливо Кузнецова не засмутив – його перший гол «Чорноморцю» у цьому матчі став 500-им для «Карпат» у вищій лізі. Як і

Діло було так: на фланзі завалили Кобіна, а Кополовець навісив зі штрафного. Подача не вдалася – м’яч потрапив до Луценко, а вже від того до Кузнецова. Сергій животом опустив його на лінію штрафного, а другим дотиком точно пробив у кут. Обійшлося без рикошетів, хоча ніг, між яких летів м’яч, вистачало. Якщо перший гол красивий, то другий – маленький шедевр. Кожанов швидко зреагував на 40-метрову діагональ низом від Тубіча, п’ятою віддав Худоб’яку, а той ідеальним пасом вивів Кузнецова на Ширяєва. Карпатівець підсік м’яча, який по дузі опустився у сітку. Красиво карпатівці розіграли і третій гол. Чи не головна заслуга тут Василя Кобіна, який познущався з Ребенка на правому фланзі і видав феноменальну діагональну передачу на дальню штангу. Там вже був Сергій Зеньов, який головою у високому стрибку прострілив у центр. На м’яч налітав молодий хав «Карпат» Олег Голодюк, але йому завадили пробити захисник та голкіпер. Першим до м’яча добрався Кожанов і спокійно переправив його у ворота. 3:0.

Могли забити «Карпати» набагато більше. Зокрема, той же Зеньов, щойно з’явившись на полі, отримав передачу від Гурулі – залишилося просто пробити повз голкіпера. Але естонець почав вигадувати непотрібні трюки і захисники ліквідували небезпеку. До речі, сам Гурулі залишив по собі дуже приємні спогади. І старався, і фінтив – вдавалося майже все. Зрештою, саме на ньому сфолив Трішовіч, за що його вилучили з поля. Кілька нагод забити мав і Михайло Кополовець – найкращий бомбардир «Карпат» на зборах. Непогано прикладався до м’яча Андрій Ткачук, який не забував про руйнування атак «Чорноморця» у центрі поля. Молодий опорник відіграв дуже пристойно. Взагалі ж, уся команда провела дуже хороший матч, але варто визнати, що «Чорноморець» виглядав дуже слабо. Чи це тому, що так сильно грали «Карпати»? Наразі на це питання відповіді немає, потрібно подивитися, як підопічні Кононова зіграють в інших поєдинках.

Не хочеться лізти поперед батька в пекло, але вцілому «Карпати» показали дуже хороший футбол, який не часто побачиш весною. Команда поставила собі завдання – п’яте місце. Після такої яскравої перемоги головне не «зазвіздитися» і, мабуть, Олег Кононов, це добре розуміє. До того ж, хлопцям варто ще й задуматися над величезним технічним браком, особливо у першому таймі. Є проблеми і з прийомом і з передачами. «Чорноморець» такі огріхи вибачив. Чи вибачать інші суперники?

«Чорноморцю» потрібно швидше ставити на ноги Косиріна, шукати заміну Карицьку і південноамеринцям, які покинули Одесу. Наразі ні Діденко, ні Трішовіч надій не виправдовують. Є проблеми в одеситів і на клубному рівні – з команди можуть зняти шість очок за справи давно минулих днів.

P.S. Львів для Віктора Гришка страшенно нефартове місто. Він, звичайно, пам’ятає матч, що відбувся 1 серпня 1999 року на львівському стадіоні СКА (на «Україні в той час робили ремонт). На 80-й хвилині за суперечки з арбітром його вилучили з поля. Рахунок тоді вже був 4:0 на користь «Карпат». Гришко тоді дуже підвів команду – замін більше не було. Тож у ворота довелося стати Тімерлану Гусейнову і пропустити п’ятий гол від Сергія Ковальця. Тепер вже у ранзі тренера «Чорноморця» Віктор Гришко знову повертається зі Львова з поганим настроєм.

Статистика матчей

Источник: UA-Футбол

Новости партнеров

Комментарии: