Львовские “Карпаты” плохо воспитывают своих болельщиков?!

Специфічно висловлюють свою любов до футбольного клубу “Карпати” його вболівальники. 14 березня після закінчення футбольного матчу “Карпати” – “Арсенал”, фанати львівської команди вчинили погром у газетному кіоску, розташованому на вулиці Івана Франка, 64.

Спочатку група підлітків віком 14-17 років зривали з вітрини, нищили та просто крали листівки, календарі, газети, плакати, самовчителі з іноземних мов. Продавця, яка вийшла з кіоску, фанати “Карпат” обплювали, мало не побили й облаяли матом. Тоді заходилися бити вікна, обірвали електропроводку, перекидали рекламні щити. Вздрівши дебош, продавці сусіднього сигаретного кіоску від гріха подалі замкнулися всередині, вимкнувши світло і не подаючи ознак життя. І не даремно, адже на їхніх очах сусіди зазнавали збитків на декількасот гривень.

На завершення група з 20 “патріотів” вияви кохання до футбольної команди присипала в радіусі 10 метрів газетами та журналами, а опісля викорчувала стовп із трьома дорожніми знаками. Зі собою його, щоправда, не забрали. Один із уболівальників (мабуть, найтверезіший) почув, як продавщиця викликає міліцію, і юрба хуліганів на тому розбіглася. Як стверджують очевидці, п’яні фанати продовжили дебош у трамваї, а далі билися вже між собою.

Власник кіоску Олександр Василюк, який і розповів “Газеті” цю історію, вважає що “наш спорт скочується у комерційне багно, яке до спорту не має ніякого стосунку. Раніше ми просто вболівали за “Карпати”, а тепер же вони роблять ставки на матчі. І якщо матч закінчився не так, як вигідно цим уболівальникам, то під дією алкоголю навісніють і здатні на все”.

Пан Василюк звернувся з заявою в Галицький райвідділ міліції і зараз із юристом готує позов на клуб “Карпати”, який погано виховує своїх уболівальників. Це вже не перший такий випадок. Якось фанати, що поверталися з матчу, також намагалися пограбувати кіоск і побили вікна приватних автомобілів. Олександр Василюк каже: “Міліція повинна супроводжувати вболівальників від стадіону до транспортної розв’язки, де юрба зупиняється і звіріє”.

Источник: gazeta.lviv.ua

Новости партнеров

Комментарии: